VIA BRATTIA Pješačka staza nova je atrakcija otoka Brača

VIA BRATTIA Pješačka staza nova je atrakcija otoka Brača

Duga je čak 140 kilometara

Čak 140 kilometara duga pješačka kružna staza Via Brattia  koja povezuje gotovo sva ambijentalna mjesta otoka Brača (Supetar, Mirca, Sutivan, Bobovišća na Moru, Ložišća, Bobovišća, Milna, Murvica, Bol, Sumartin, Povalja, Pučišća, Postira, Škrip) novi je adut bračkog turizma. Staza je kružna, markirana u oba smjera te se na nju može krenuti iz bilo kojeg naselja prateći markaciju plavo-bijele boje. 

Via Brattia izazov je za rekreativce i planinare koji će na njoj skupljati pečate, ali i za ljude u potrazi za novim doživljajem. Uz crkvice sv. Spiridona nedaleko od Sutivana i sv. Martina iznad Bobovišća, atraktivnu Pustinju Blaca, dominikanski samostan u Bolu i franjevački u Sumartinu, baziliku sv. Ivana, uvalu Lovrečina s ostacima bazilike sv. Lovre te Mirje iznad Postira, na najdužoj bračkoj turističkoj stazi su i Zmajeva špilja iznad Murvice u kojoj su živjeli svećenici glagoljaši, Podsmrčevik – jedan od pet selačkih zaselaka, Klesarska škola u Pučišćima i Muzej otoka Brača u Škripu.

- Nakon dvije godine rada i stalnih odgoda zbog pandemije, naša Via Brattia konačno je spremna. Zajednički je to projekt svih turističkih zajednica otoka Brača, općina Nerežišća i Pučišća te Planinarskog društva Profunda, kao i TZ-a Splitsko-dalmatinske županije koja je sufinancirala ovaj projekt za koji smo sigurni da će donijeti puno toga dobroga bračkom turizmu, posebno u predsezoni i posezoni - rekao je Ivan Cvitanić, direktor TZ-a Supetra.

Na svakom od lokaliteta označenim brojevima od 1 do 12 hodači će naći pečat kojim se označavaju prijeđene lokacije na karti preuzetoj u bilo kojem turističko-informativnom centru turističkih zajednica na otoku Braču. Nakon obilaska svih 12 lokaliteta i 12 pečata na zadnjoj stranici karte, stvara se grb otoka Brača, odnosno slika sv. Jurja, zaštitnika otoka Brača kako ubija zmaja.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100375, "");
Pregledaj komentare