Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Popularna europska skijališta zamijenio Kupres, ponudom ne zaostaje za njima
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

VIDEO Popularna europska skijališta zamijenio Kupres, ponudom ne zaostaje za njima

Cijene ski karata jeftinije su nego na elitnijim skijalištima

Pandemija koronavirusa poremetila je planove u skijalištima diljem Europe, ali i pospješila sezonu na Kupresu u susjednoj Bosni i Hercegovini, koji je ove godine jedna od glavnih destinacija kada je zimski turizam u pitanju.  Uz to što je pristupačan hrvatskim turistima zbog blizine, skijališta ondje svojom ponudom ne odudaraju od elitnih europskih. 

Na sjeveroistočnom dijelu Kupresa, na padinama planine Stožer, na 1785 metara nadmorske visine, smješten je moderni kompleks Ski kraljica s bogatom ponudom, prilagođen profesionalcima i rekreativcima. Nudi im tri staze duge i do 9 km, snowboard stazu dugu 2,4 km, stazu za noćno skijanje dugu 2,3 km koja je otvorena petkom i subotom od 18 do 21 sat te baby stazu. U ponudi su i škola skijanja te snow tubing. 

Budući da su ugostiteljski objekti otvoreni unatoč pandemiji, spomenimo i da se na samoj stazi nalazi kafić te restoran Kupreška kuća, uređen u planinskom stilu, koji broji više od 300 sjedećih mjesta, a koji poslužuje tradicionalna jela.


Za iskustvo boravka u planini, u sklopu kompleksa moguće je rezervirati i smještaj u apartmanima 'Kraljevac'. Ukupno ih je 40 - dvokrevetnih, četverokrevetnih i peterokrevetnih.

Kao i na europskim skijalištima, turistima je na raspolaganju bazen, finska sauna, turska kupelj. Tu su i igraonica za djecu, biljar, pikado i sličan zabavni sadržaj. 

Cijene ski karata jeftinije su pak nego na elitnijim skijalištima. Dnevna karta za razdoblje od 9 do 16  sati stoji 25 KM, a vrijedi i za noćno skijanje. Za poludnevnu kartu koja se može koristiti od 13 do 16 sati potrebno je izdvojiti 20 KM, a za noćnu 15 KM. 


Vaša reakcija na temu