Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivan Paraman  VIDEO 'Čovik dupin' ponovno u društvu 30 morskih sisavaca

VIDEO 'Čovik dupin' ponovno u društvu 30 morskih sisavaca

Kod Drvenika Velog

Priča o 'čoviku dupinu' već se pronijela medijima kada se prije par godina družio s ovim morskim sisavcima dok je brodicom plovio sa svojim psom te susret ovjekovječio kamerom.

Ivan Paraman danas se na gotovo istom mjestu, kraj Drvenika Velog, našao u istoj situaciji.

- Nakon dva sata provedenih s plovom od tridesetak dupina svjedočili smo njihovom grupnom lovu na ribu, u timskom radu, svega nekoliko metara od nas. 

Za kraj je Ivan odlučio skočiti u more i zaplivati s njima - ovo kaže nam Karla Bilić, koja je ovog puta bila s Paramanom na njegovom brodu.

- Budući da ove dupine redovito srećemo pa smo i ovaj put s njima proveli dva sata, zaplivao sam s njima. Svima koji dožive tu sreću da na moru naiđu na dupine, preporučujem da brod nikad ne usmjeravaju prema njima, a ako im žele prići bliže, da to rade vrlo, vrlo sporo, paralelno se krećući s njima. 

Osim toga, nemojte proizvoditi iznenadne zvukove motorom i napustite mjesto ako primijetite majke s mladuncima ili bilo kakve znakove uznemirenosti - savjetuje Paraman.

Vaša reakcija na temu