Foto: MUP MUP-ov VIDEO: Budimo odgovorni, zaustavimo COVID-19 i spriječimo prometne nesreće

MUP-ov VIDEO: Budimo odgovorni, zaustavimo COVID-19 i spriječimo prometne nesreće

U krizi ljudi utjehu traže u alkoholu, upozoravaju

Pandemija bolesti COVID-19 unijela je mnoge promjene u naš svakodnevni način života, novo normalno daleko je od starog normalnog načina života, kojim smo živjeli i na koji gledamo s nostalgijom. Svaka promjena, a posebno one koje su nepovoljne, izazivaju stres i mogu biti uznemirujuće.

'No, trenutno stanje nije trajno i zato trebamo bit strpljivi i ponašati se odgovorno, kako prema sebi, tako i prema drugima', poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Upravo iz tog razloga utjehu i rješenja ne trebamo tražiti u povećanoj konzumaciji alkohola, ističu.

'Napominjemo kako je alkohol jedan od četiri glavne ubojice u prometu, pri čemu vozač pod utjecajem alkohola vrlo brzo prestaje biti svjestan svojih mogućnosti, relativizira opasnost i precjenjuje svoje sposobnosti. Također, ukazujemo da konzumiranje alkohola ne štiti od širenja virusa COVID-19, već, naprotiv, povećava rizik narušavanja zdravlja sa svakim alkoholnim pićem koje se konzumira.

U ovo vrijeme pandemije osjećaji uznemirenosti i straha su normalni, dok ih konzumiranje alkohola dodatno pojačava, pri čemu se nesvjesno zaboravlja potreba pridržavanja fizičke distance s ciljem sprječavanja daljnjeg širenja zaraze.

Ministarstvo unutarnjih poslova izradilo je videospot u kojem ukazujemo na štetnost alkohola u prometu, kao i na posljedice koje se odnose na nepridržavanje mjera i preporuka od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Važno je brinuti se o svom zdravlju i zdravlju naših najbližih', poručuju iz MUP-a.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(84961, "");
Pregledaj komentare