Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press NOVI PUTOPIS Juka donosi priču o misterioznom Hramu lubanja

NOVI PUTOPIS Juka donosi priču o misterioznom Hramu lubanja

Splitski pustolov nastavlja s istraživanjem

Splitski fotograf i pustolov Jurica Galić Juka objavio je novi putopis.

'Južni Levant se od muslimanskih osvajanja u 7. st. pa sve do Prvog svjetskog rata nazivao 'Velikom ili Islamskom Sirijom'. Ona se protezala od planine Taurus na sjeveru do Sinaja na jugu, te između Sredozemlja na zapadu i pustinje na istoku. Godine 1920. Saveznici iz Prvog svjetskog rata podijelili su Veliku Siriju na današnju Siriju, Libanon, Palestinu i Jordan. I zato sam ovo putovanje nazvao 'Velika Sirija'.

U ovom putovanju sam posjetio sve spomenute države (osim Palestine), snimio čak 119 lokaliteta i zanimljivosti, prevalivši pritom čak 5.879 terenskih kilometara, od čega 124 pješke.

U jedanaestoj epizodi snimam skrivene hramove zapadne strane Petre koje malobrojni turisti obilaze. Kako izgledaju i koje tajne kriju vojnička i vrtna grobnica, zašto je šareni triklinij najljepše boje i zbog čega je tzv. grobnica lubanja dobila taj zastrašujući naziv, pogledajte u novom nastavku putopisa iz Jordana', napisao je u opisu videa.


Vaša reakcija na temu