Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: PodKaST PodKaST SPLIT Zvone Čondić i Toni Stipišić gostovali 'U balunu'

PodKaST SPLIT Zvone Čondić i Toni Stipišić gostovali 'U balunu'

U čast 100 godina picigina

U sportskoj emisiji 'U balunu' u sklopu kanala splitskog PodKaSTa, emitiranoj sinoć u čast je 100. obljetnice picigina, autohtonog splitskog sporta, pripremljena je posebna emisija posvećenu povijesti najdraže nam ljetne zabave.

U goste su pozvana dva velika igrača i stručnjaka te igre, a ujedno i predstavnika dvije glavnih plaža na kojima je picigin i nastao. Gostovali su Zvone Čondić, profesor picigina i legenda plaže Firule te Toni Stipišić, predsjednik Eko udruge Picigin Bačvice i dugogodišnji igrač sa Bačvica.

Tijekom zanimljive emisije koja nas je provela kroz povijest picigina i dviju kultnih splitskih plaža te samoga Splita i njegovih legendi, saznali smo puno toga o toj kultnoj igri. Gdje, kada i kako je nastala, tko su prvi igrači i što uopće znači riječ 'picigin'.

Raspravljalo se više i različitim tehnikama, pravilima i konceptima same igre te se pokušalo odgovoriti na vječno pitanje 'koja plaža igra najatraktivniji picigin?'.

Saznalo smo više i o najvažnijem rekvizitu, samom balunu za picigin, kako se on razvijao kroz godine te sa kojima sve tehnikama se danas radi kako bi bio što precizniji, brži, izdržljiviji i što bolje vidljivosti.

Vidjeli smo zanimljive slike i videa koji pokazuju kako se picigin igra u Splitu, ali i u mnogim drugim dijelovima Hrvatske te saznali kako se igra 'picigol, picojka, penis' i 'picigin na suhome'.

Cijelu emisiju možete pogledati na poveznici.


Vaša reakcija na temu