Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: O Slavenu Relji je prije 15 godina snimljen film, vrijedi ga i danas pogledati

VIDEO: O Slavenu Relji je prije 15 godina snimljen film, vrijedi ga i danas pogledati

Redatelj Ivan Perić se oprostio od kolege s nekadašnje Splitske televizije

Novinara Slavena Relju prijatelji su u četvrtak ispratili na posljednji počinak. O ovom posebnom Splićaninu 2009. godine snimljen je film 'Novinarov bijeg iz pakla droge', a redatelj Ivan Perić se ovim riječima oprostio od kolege:

- Slaven je bio dio starije generacije kinoklubaša tako da sam ga bolje upoznao tek 2007. kao kolegu na Splitskoj televiziji. Kreativac, erudit i iznimno duhovit bio je sjajan suradnik u emisiji Interview, koju smo koncipirali Mate Prlić kao urednik, Slavko kao voditelj i moja malenkost. Bila je specifična jer je snimana po pjacetama i kalama središta Splita, lokacijama koje je Slaven dobro poznavao kao gradska 'faca'. Njegov voditeljski stil bio je jedinstven, od odijevanja - čuvenih japanki - do neposrednog i neformalnog načina komunikacije kojom bi 'otvorio' svakog gosta... 

Na ideju Ive Šćepanovića, posebnog programskog savjetnika, realizirali smo jednosatni dokumentarni film 'Novinarov bijeg iz pakla droge'. Bio je to popriličan produkcijski zalogaj za malu lokalnu televiziju, čija je kompletna ekipa, od vlasnika - također prerano preminulog Juroslava Buljubašića - Bulje - do nas iz tehnike, marketinga i tajništva, entuzijastično realizirala projekt. Neskromno mogu reći da smo napravili dobar posao, što je potvrdila ovacijama premijerna publika u krcatim Zlatnim vratima, kao i ona u SC-u na projekciji u sklopu Dana hrvatskog filma. Kritike su bile sjajne.

Moja zasluga kao redatelja je bila neusporedivo manja od Slavenove, koji se na svoj osebujan način otvorio pred kamerama, iznoseći iskustva iz perioda kad je hodao po oštrici, gotovo potpuno zaglibivši u narkomanskom blatu... Vratio se iz pakla uz pomoć sestre Pierre i ostalih u Zajednici Cenacolo, koja bivše ovisnike potiče da što češće govore o svom križnom putu ne bi li tako druge odgovorili od skretanja na stranputicu. 

Bio je to sjajan period druženja i stvaranja te ću se uvijek sjećati Reljinog osmijeha, divnog cinizma i filmofilstva u kojem je po znanju bio jedan od najvećih.


Uz dopuštenje redatelja Ivana Perića objavljujemo film 'Novinarov bijeg iz pakla droge'.






Vaša reakcija na temu