Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Ivan Svaguša: Nema smisla da se umjetnost radi samo za umjetnike

VIDEO Ivan Svaguša: Nema smisla da se umjetnost radi samo za umjetnike

Sedmi gost u podcastu 'U Zoni'

Sedmi gost podcasta 'U Zoni' bio je Ivan Svaguša, splitski street art umjetnik. S voditeljem Tomislavom Primorcem prisjetio se strip radionica na kojima su se upoznali, kritički se osvrnuo na splitsku umjetničku scenu, a govorio je i o odnosu s Torcidom s kojom dijeli gradske zidove.

'Nema smisla da se umjetnost radi samo za umjetnike', zaključio je Svaguša komentirajući splitsku  umjetničku scenu i lamentirajući postoji li uopće nezavisna scena. Ipak, najveći dio razgovora posvetili su uličnoj umjetnosti, takozvanom street artu.

Govoreći o radu udruge Kvart, Svaguša se prisjetio neobične izložbe krokodila koja se održala na Trsteniku. Prepričao je i kako sugrađani reagiraju na uličnu umjetnost te se prisjetio nekoliko primjera nerazumijevanja street arta pa i intervencije policije zbog navodnog nemorala pri oslikavanju zida kazališnog skladišta u Plinarskoj ulici.


Podcast U Zoni dio je projekta Društveni prilozi, financiranog kroz program Europske snage solidarnosti, a osim na službenoj YouTube stranici, sve vezano uz podcast može se pratiti na Facebooku (facebook.com/podcastuzoni), Instagramu (instagram.com/podcast_u_zoni) i na web stranici www.infozona.hr/podcast.

Vaša reakcija na temu