Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Jukin putopis iz sjeverne Mezopotamije

VIDEO Jukin putopis iz sjeverne Mezopotamije

Vodi nas na svetu planinu Nemrut

'Sjeverna Mezopotamija' je prvi putopis Jurice Galića Juke nakon godine dana stanke od putovanja. Radi se o dokumentiranju područja turskog dijela drevne Mezopotamije, s naglaskom na povijest koja se s pravom smatra kolijevkom civilizacije. 

- U petoj epizodi vas vodim na svetu planinu Nemrut, na čijem vrhu se nalazi remek djelo kulture Komagenskog Carstva. Osim te misteriozne i svjetski poznate lokacije, pogledajte priču i o manje poznatoj, a meni još zanimljivijoj komagenskoj Arsameji, koja se nepravedno nalazi u sjeni popularnijeg Nemrut Dağa, kaže Galić. 

Pogledajte je tamo sve vidio i kako je izgledalo spustiti se u 'grčki pakao Had'. Na kraju i priča o atraktivnom rimskom Cendere mostu koji se također nalazi u blizini spomenutih lokacija. Uživajte!


Vaša reakcija na temu