Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Youtube) VIDEO Jurica Galić Juka objavio prvi putopis iz pulskih utvrda

VIDEO Jurica Galić Juka objavio prvi putopis iz pulskih utvrda

Splitski pustolov nastavlja s istraživanjem fortifikacija

Splitski pustolov i fotograf Jurica Galić Juka objavio je prvi video iz serijala o fortifikacijama Pule.

'Nakon fortifikacija Zadra i Rijeke, snimamo i čuvene utvrde u Puli. Većina ih je nastala radi zaštite austrougarske središnje ratne luke. Gradile su se uglavnom od polovice 19. stoljeća i razvijane su sljedećih stotinu godina. No osim austrougarskih fortifikacije, tu postoje i brojne druge, ali o tome više u samom dokumentarcu.

U prvoj epizodi obilazimo čuvenu utvrdu Bourguignon koju je  Austrijsko carstvo sagradilo sredinom 19. stoljeća. Godine 1989. je pretvorena u kultnu diskoteku u kojoj su se sljedeća dva desetljeća održavali brojeni svjetski partiji i koncerti. Vlasnik tog kluba bio je osebujni Zlatko Devedžić 'Bunkerman', koji će nam biti vodiču svim epizodama iz Pule', napisao je u opisu videa.


Vaša reakcija na temu