Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Kornjača se zapetljala u plastičnu vreću, spasili su je jedriličari koji su se vraćali s regate

VIDEO Kornjača se zapetljala u plastičnu vreću, spasili su je jedriličari koji su se vraćali s regate

Da je nisu oslobodili životinja bi uginula

Ovog vikenda održala se tradicionalna regata Zadarska koka, na koju je otišla jedriti i ekipa DSK Sailing Team iz Rijeke. Vraćajući se kući, ni slutili nisu doživljaj kojeg će zasigurno dugo pamtiti. A na dobrom djelu kojeg su napravili usput, doživotno će biti zahvalna jedna morska kornjača.

Sve veće zagađenje kojim ljudi ubijaju život u oceanima, nažalost nije zaobišao ni Jadran. Jedna plastična vreća bila je smrtonosna zamka za kornjaču koja se zapetljala u njene niti. Da nije naišla ekipa jedriličara i zaustavila se, osloboditi je – pitanje je samo dana kad bi životinja uginula.

- Na povratku s regate Zadarska koka u Rijeku, negdje između Raba i Plavnika, kornjača je bila zapetljana u plastičnu vreću. Oslobodili smo je i to je to – kazao je Dejan Stupar za Morski.hr koji je s Darkom Keserom činio plemenitu posadu broda 'DSK'.

– Nije neka velika ali mi djeluje starija. Mislim da se nedavno zapetljala, jer da je tako nastavila, brzo bi uginula. Zadnje noge su joj bile zapetljane i pokušavala je stalno zaroniti ali uvijek ju je vreća vraćala nazad - dodao je Stupar.


Vaša reakcija na temu