Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Na Kninskoj tvrđavi održan svečani prijem ratnih zapovjednika

VIDEO Na Kninskoj tvrđavi održan svečani prijem ratnih zapovjednika

General Ante Gotovina rekao je kako nikada nije kasno za učiniti nešto dobro i pravedno

Na platou ispred Kninske tvrđave povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u utorak je održan svečani prijem zapovjednika iz Domovinskog rata. Predsjednik Zoran Milanović poručio je kako je 25 godina nakon velike pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu 'vrijeme da se okupimo zajedno te da još jednom ponovimo koliko je velikih stvari učinila mala grupa dobrih ljudi učinila i postigla u Domovinskom ratu'.

- Hrvatski rat je bio pravedan rat, težak i krvav. Moja je čast 25 godina nakon rata da odlikujem hrvatske postrojbe iz Bosne i Hercegovine, to je naš dug časti. Sve ono što su si hrvatski vojnici postavili kao zadatke u teškom i neizvjesnom putu, nama je dalo određene vrijednosti koje danas neumorno moramo slijediti - rekao je Milanović.

General Ante Gotovina u svom obraćanju, čestitavši Dan pobjede i obljetnicu Oluje, istaknuo je kako nikada nije kasno za učiniti nešto dobro i pravedno.

- Svojom hrabrošću i nesebičnim zauzimanjem za domovinu, u ono za naš narod sudbonosno vrijeme, zajedništvom svih nas izgradili smo Hrvatsku vojsku spremnu i sposobnu obraniti se, okončati nametnuti rat i stvoriti pretpostavke za trajni mir - poručuje Gotovina.

Pogledajte video prijema ratnih zapovjednika.


Vaša reakcija na temu