Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VIDEO Ova životinja očito je najveća opasnost u Australiji

VIDEO Ova životinja očito je najveća opasnost u Australiji

Nisu ni kukci, ni zmije, ni morski psi

Austraija je kontinent za koji mnogi kažu da je među najsmrtonosnijima. Tamošnji životinjski svijet kao da je stvoren da vas ubije. Međutim, Australija ima i mnoge slatke životinje poput koala. I klokana...

Klokani isprva izgledaju kao slatki tobolčari koji skakuću uokolo. Na drugi pogled, to su zvijeri kojima se nije poželjno približiti, donosi RTL.

Nerijetko turisti na društvenim mrežama dijele svoja iskustva s ovim tobolčarima, a mnoga od njih znaju biti i zastrašujuća.

Tako je neko vrijeme 'hit' na mrežama bio video padobranca kojeg je, čim se prizemljio, napao upravo klokan.


Za ovaj je video padobranac prikupio nekoliko milijuna pregleda. Bilo je i slučajeva kada su se ljudi morali boriti s ovim 'nemanima' kako bi spasili svoje ljubimce.


...A, znalo se dogoditi i da su ih kamere uhvatile kako pokušavaju ući u tuđe domove, što, tvrde Australci, nije rijetkost.



Pored svih paukova, zmija i kukaca, u divljini zvanoj Australija mnogi se moraju čuvati klokana. Ali, znanstvenici tvrde kako vas nikada neće bezrazločno napasti. Borbenost će pokazati ako smatraju da ste im ušli u teritorij, ako ih 'krivo gledate', ako pokušavate slikati 'selfije' s njima ili ako ih pokušavate hraniti. Najbolje je da ih gledate s daljine ili da se maknete što dalje od njih. 

Vaša reakcija na temu