Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / YouTube VIDEO Splitski pustolov u Dolini kitova

VIDEO Splitski pustolov u Dolini kitova

Juka donosi novu priču

Splitski pustolov, putopisac i fotograf Jurica Galić Juka objavio je 7. epizodu dokumentarca 'U postojbini Ozirisa' (Egipat 2021.). Ovog puta donosi priču iz Doline kitova. 

- U sedmoj epizodi posjećujem Nacionalni park Wadi Al-Hitan (Dolina kitova) u kojem se nalaze fosilizirani ostaci kitova, morskih pasa, krokodila, sabljarki, kornjača, raža i ostalih morskih organizama iz razdoblja između 30. i 40. milijuna godina. Lokalitet se nalazi u zapadnoj egipatskoj pustinji oko 150 km jugozapadno od Kaira, a 2005. godine je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi - ističe Juka. 

Više u videu...


Vaša reakcija na temu