Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Dan dijalektalne poezije' u šibenskoj osmoljetki

'Dan dijalektalne poezije' u šibenskoj osmoljetki

Učenici su se upoznali sa životom i poezijom pjesnika pjesnikinja

U Osnovnoj školi Fausta Vrančića jučer je održan 'Dan dijalektalne poezije' u kojem su sudjelovali pjesnici i pjesnikinje Šibensko-kninske županije. Učenici Osnovne škole Fausta Vrančića i Osnovne škole Vidici upoznali su se sa životom i poezijom pjesnika i pjesnikinja.

Nakon prigodnog govora ravnateljice Osnovne škole Fausta Vrančića, Snježane Ćaleta, pjesnici su čitali svoju poeziju i odgovarali učenicima na pitanja koja su ih zanimala. Bili su tu Gojka Skorić Pelajić, Ivan Dobra Žirjanin, Duška Zjačić Krnić, Josipa Bepa Jurat, Zlatomir Vujko, Ante Kartelo, Dolores Bujas, Neno Bačelić, Siniša Kostelac i Edita Vlahov.

Naime, dijalektalna poezija je poezija napisana na narječju, slengu ili dijalektu nekog područja, izražavajući karakteristične značajke jezika koje prevladavaju na tom području. Ova vrsta poezije povezana je s lokalnom kulturom i običajima te ponekad može sadržavati posebne izraze i riječi koje su specifične za određeni dijalekt.Gost iznenađenja je bio šibenski mađioničar Casper koji je svojom čarolijom oduševio djecu, učitelje i pjesnike.

Vaša reakcija na temu