Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'DJEČJI VRTIĆ' Puljak pokazao koje su materijale imali spremne, ali ih nisu poslali oporbi
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

'DJEČJI VRTIĆ' Puljak pokazao koje su materijale imali spremne, ali ih nisu poslali oporbi

'Ima i u udrugama politički aktivnih', prozvao je Puljak

Gradonačelnik Ivica Puljak je nakon tematske sjednice koja se sadržajno nije održala jer oporbi nisu dostavljeni materijali o predloženim temama, mahao s papirima što je vlast pripremila.

Jesu li ti materijali poslani vijećnicima i jesu li bili dostupni uz poziv, zanimalo je medije.

- Nismo ih poslali. S obzirom na to da nismo mi sazvali sjednicu, nego oni koji su smatrali da postoje veliki problemi. Mi smo mislili da će oni pripremiti svoj dio materijala, a mi bismo prezentirali svoj.

Mediji su primijetili da oporba ne zna za to što se napravilo i da su ih mogli dostaviti, kako to već ide na sjednicama.

- Dječji vrtić - čuo se komentar aludirajući na to da nisu materijali igračke koje djeca čuvaju i ne dijele. 

Puljak je pak nastavio kako ima pojedinaca u udrugama koji su politički aktivni.

Ljudi koji su prozvali vlast uoči sjednice nisu članovi niti jedne stranke, naveli su tako i da je dokument o prijevozu osoba s invaliditetom spreman, a da se godinu dana čeka da ide na javno savjetovanje. 

Pitali su mediji stoga Puljka pitali je li u ovom slučaju problem politička opcije Andrije Lipanovića koji je Banovini dostavio ukoričeni tekst s fotografijama na 140 strana s gotovo svim mjestima koja se trebaju prilagoditi osobama s invaliditetom. 

- Primili smo 'Bijelu knjigu' i predat ćemo je Povjerenstvu za pristupačnost te će odrediti prioritete. Upravo ta opcija koja želi prikupljati političke poene je vladala Splitom niz godina -  odgovorio je gradonačelnik.

Domovinski pokret, inače, nikada nije bio na vlasti u Splitu. Prvi put su ušli u Vijeće lani, nakon ponovljenih izbora, kada su Puljak i zamjenici podnijeli ostavke.

Zapetljao se malo gradonačelnik objašnjavajući i zašto nisu svi predloženi govornici od strane oporbe pozvani na sjednicu.

- Prihvaćanjem neformalnih inicijativa građana da dolaze na Gradsko vijeće  otvorili bismo Pandorinu kutiju - rekao je.

Ipak, Ivošević je kao 'obični građanin' bio na Vijeću kada se raspravljalo o besplatnom parkingu za stanare stare gradske jezgre, sanacija Marjana se vodila na drukčiji način od one koju je Željko Kerum zamislio zahvaljujući neformalnoj inicijativi građana...

- Ja nisam rekao da ne treba odobriti, samo da trebamo biti pažljivi - pravdao se Puljak.

Ubacio se malo Ivošević.

- Ja sam bio izrađivač odluke i predao sam službama dokument. Ovdje nije predano - iznosio je.

Moguće, ali su predloženi govornici na tematskoj sjednici sada odbijeni u startu, bez mogućnosti sudjelovanja u bilo kojoj ulozi.

Vaša reakcija na temu