Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'GET IN THE RING 2019': Grad Split organizira natjecanje startupova, glavna nagrada iznosi 100 tisuća kuna

'GET IN THE RING 2019': Grad Split organizira natjecanje startupova, glavna nagrada iznosi 100 tisuća kuna

Krstulović Opara najavio jedinstveno startup natjecanje

- Natjecanje Get in the Ring bit će golem iskorak za splitsku startup scenu koja se zadnje dvije godine razvija velikom brzinom. Osiguravamo višu razinu tržišne konkurentnost splitskim startupovima kao i vidljivost mogućim investitorima. Za ovo natjecanje osigurali smo nagradni fond od 250 tisuća kuna - kazao je to danas splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na konferenciji za medije najavljujući jedinstveno natjecanje Get in the Ring 2019., a koje će se za malo više od mjesec dana održati po prvi puta u gradu pod Marjanom. 

Kako je pojasnio gradonačelnik, ovo natjecanje karakterizira zabavan, kompetitivan duh i 'borbe' 1-na-1 u  pravom ringu. Natjecanje Get in the Ring prepoznatljivo je po svom jedinstvenom formatu – startupovi se doslovno suočavaju jedni s drugima unutar ringa. Borba između dva startupa se sastoji od pet rundi u trajanju od 30 sekundi. U svakoj od rundi natjecatelji imaju priliku predstaviti svoj tim, dostignuća ili biznis model. Krstulović Opara podsjetio je na 2017. godinu kada je u dalekom Singapuru, na okupljanju najboljih startupova svijeta drugo mjesto osvojio Splićanin Dario Boras s konceptom pametne parking barijere 'Parklio'.

Natjecatelji u Splitu proći će kroz iscrpan proces priprema i provjera, a o pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri čiji članovi vode ili predstavljaju investicijske fondove s preko 100 milijuna eura spremnih za ulaganje u perspektivne startupe.

- Zahvaljujući suradnji Ekonomskog fakulteta u Splitu i Grada Splita s partnerima, naš najbolji startup će dobiti priliku boriti se na globalnoj pozornici Get in the Ring. Razvoju startupova osiguravamo institucionalnu podršku. Upravo do sljedećeg ljeta završavamo na Spinutu Inkubator za visoke tehnologije gdje će splitski startupovi naći novi prostor za razvoj i djelovanje, a što je daljnji korak prema Dračevcu gdje sljedeće godine u realizaciju kreće projekt Tehnološkog centra - najavio je gradonačelnik skrenuvši pažnju da je upravo danas s radom startao novi, redizajnirani izgled službene web stranice Grada Splita.

Savjetnik gradonačelnika za EU projekte i razvoj, Krešimir Budiša pojasnio je kako se natjecanje odvija na engleskom jeziku te da se mogu prijaviti svi startupovi registrirani u Splitu ili su spremni prebaciti svoje sjedište u Split. Sudjelovanje se osigurava prijavom na web stranici Grada Splita do 4. prosinca 2019. u 23:59 sati.

Dekanica splitskog Ekonomskog fakulteta, Maja Fredotović istaknula je važnost ovog natjecanja jer ono donosi iskustvo kakvo prije nije bilo viđeno na domaćoj startup sceni. Kako je dekanica pojasnila, tijekom trodnevnog programa, najperspektivniji startupovi u Splitu i okolici borit će se za titulu najboljeg, novčanu nagradu i uspostaviti vrijedne veze s investitorima i poslovnim liderima iz cijelog svijeta. Glavna nagrada iznosi 100.000, druga 70.000 i treća 50.000 kuna, a još tri mjesta dobivaju utješnu nagradu od 10.000 kuna.

Konferenciji za medije nazočile su i ovlaštena pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo  i turizam Ela Žižić te Lana Ugrčić iz Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Vaša reakcija na temu