Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Jedva smo izvukli živu glavu, spasio nas je Bog i prijatelj koji je izašao iz auta i odvukao stotinjak armadaša od našeg vozila'

'Jedva smo izvukli živu glavu, spasio nas je Bog i prijatelj koji je izašao iz auta i odvukao stotinjak armadaša od našeg vozila'

Ivan Dabo iz Novalje nam je ispričao što se dogodilo na Dalmatini prije Jadranskog derbija

Armada je jučer prije utakmice napala navijače Hajduka na Dalmatini kod Biljana, teške ozljede zadobio je 22-godišnjak, a lakše 33-godišnji hajdukovac, oba sa zadarskog područja. Stotinjak pripadnika riječke navijačke grupe napalo je dva automobila, a Ivan Dabo iz Novalje se našao u jednom od tih vozila.

- Spasio nas je dragi Bog. Jedva smo izvukli živu glavu - prvo je što nam je rekao 21-godišnji Ivan, a onda je ispričao kako je došlo do incidenta.

- U našem automobilu je bilo nas pet, dva starija momka, dva 15-godišnjaka i ja. Osim vozača Josipa, mi ostali nismo nikad bili Torcida, već obični hajdukovci. Kada smo se na Posedarju digli na autocestu nakon par kilometara smo vidjeli kolonu automobila, skužili smo da se radi o Armadi, ali smo normalno produžili dalje. Ubrzo smo uočili mnogo automobila, cesta je bila blokirana, računao sam da se to Torcida i Armada tuku, ali sam onda shvatio da smo mi meta. Automobilima su se zalijepili za nas i usporavali, tako da ne možemo pobjeći, a u tom trenutku smo vidjeli kako pedesetak navijača tuče dvojicu ispred automobila. Momci su ostali ležati u krvi. Počeli su nam palicama lomiti automobil, mene su pokušali izvući kroz razbijeno staklo, pokidali su mi jaketu. Bilo je mučno jer su djeca od 15 godina bila s nama, a nismo mogli ni naprijed ni nazad. U tom trenutku je jedan od dvojice starijih momaka iz našeg auta, 27-godišnjak, izašao iz vozila i krenuo na njih, čisto da mi dobijemo tih tridesetak sekundi za bijeg i spašavanje djece. On je dosta jak, nekoliko ih je nokautirao, te ih odvukao od našeg auta. Mi smo udarili po gasu i nekako pobjegli. Našeg prijatelja su, naravno, Riječani dobro izudarali, ali nam je kasnije rekao da nije pao na pod te da je tako izbjegao težu ozljedu... - u jednom dahu nam je ispričao Ivan Dabo.

Kaže nam još da su se zaustavili na prvoj benzinskoj stanici, gdje su zatekli dva policajca kako piju kavu.

- Podivljao sam, počeo sam se derati na njih, rekao sam im da su armadaši možda ubili čovjeka par kilometara dalje... - otkriva nam Dabo.

Nakon nekog vremena ponovno su se spojili s prijateljem koji im je svojim hrabrim činom osigurao tih pola minute za spašavanje, te su se vratili kući na Pag. S razbijenim automobilom i šokiranim 15-godišnjacima, kaže, nije bilo smisla ići na Jadranski derbi...

Vaša reakcija na temu