Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'LETIT ĆE CILI NADZORNI ODBOR' Ivošević policiji prijavio i drugu snimku, policija još nije zakucala na vrata Park šume Marjan

'LETIT ĆE CILI NADZORNI ODBOR' Ivošević policiji prijavio i drugu snimku, policija još nije zakucala na vrata Park šume Marjan

Nastavlja se afera s neovlaštenim snimanjem u splitskoj ustanovi

Zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević prijavio je policiji još jedan slučaj neovlaštenog snimanja koji se sinoć pojavio na portalu Slobodne Dalmacije. Snimka je nastala prilikom uredovanja zamjenika u ustanovi prije osam dana kada je po odluci Upravnog vijeća v.d. ravnatelja Stipe Mušura trebao ostati bez službenog vozila Dacia Duster. Upravno vijeće je odlučilo da Duster preuzmu čuvari prirode, dok bi oni svoj Citroen Berlingo stavili na raspolaganje radnicima koji voze alat i naplaćuju vožnju. 

Ivošević se pojavio u ustanovi kako bi spriječio tu primopredaju, a na snimci se čuje kako je stav osnivača (Grada Splita) da će 'letit cili Nadzorni odbor ako odluče da bi netko niže rangirani trebao imati službeni automobil, a ne ravnatelj'. A upravo to se dogodilo u Upravnom vijeću Park šume. Dan kasnije dužnosti je razriješen predsjednik Vijeća Tomislav Tukić, ali ne prije no što je Upravno vijeće izglasalo smjenu v.d. ravnatelja Mušure zbog neprovođenja odluka UV-a. 

Jučer je policija s radnog mjesta na ispitivanje u postaju odvela edukatoricu Marijanu Balić Carevski, također po prijavi zamjenika Ivoševića, i to zbog snimke sastanka sa šumarskim inspektorom koja se pojavila na Dnevnoj dozi splitskog reda uz nimalo laskavi komentar na račun zamjenika Ivoševića. 

Balić Carevski priznala je snimanje i navela da je to učinila u strahu za svoje, ali i radno mjesto svojih kolega koji se pribojavaju da će ostati bez posla nakon odluke suda da ustanova nije mogla obavljati šumarsku djelatnost. Nakon ispitivanja je puštena, a danas je v.d. ravnatelja obavijestila da je otvorila bolovanje.

Mušura nam je kazao kako policija danas nije dolazila u ustanovu zbog nove prijave neovlaštenog snimanja.

Kako neslužbeno doznajemo, Ivošević za neovlašteno snimanje i objavu sumnjiči Slobodnu Dalmaciju i voditeljicu pravne službe javne ustanove Anu Perčić, koju je nedavno zbog krivotvorenja zapisnika sjednice Upravnog vijeća zajedno s bivšim predsjednikom Tomislavom Tukićem, prijavio v. d. ravnatelja Stipe Mušura. Sporno je bilo glasanje o pokretanju novog natječaja za ravnatelja ustanove.

Vaša reakcija na temu