Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Luka d.d. Luka d.d. nakon eksplozije: 'Osuđujemo nasilje i prijetnje kojima su izloženi naši djelatnici'

Luka d.d. nakon eksplozije: 'Osuđujemo nasilje i prijetnje kojima su izloženi naši djelatnici'

'Sve je uredno prijavljeno policiji'

Nakon eksplozije - najvjerojatnije topovskog udara - koja se sinoć dogodila na krovu skladišta broj 6 u Sjevernoj luci, iz tvrtke Luka d.d. uputili su priopćenje. 

'Večer uoči sjednice Gradskog vijeća Grada Splita na kojoj je trebalo biti raspravljeno izvješće o provedenim radnjama ispitivanja kvalitete zraka na području kotara Brda, Sjeverne luke, na skladište na području pod koncesijom Luke d.d. bačeno je pirotehničko sredstvo. Pukom srećom nije bilo ozlijeđenih. Noćas su na teren izašli antiteroristička jedinica, kriminalistička policija i vatrogasci. Nakon niza verbalnih prijetnji i napada te poziva na nasilje i huškanja pojedinaca na društvenim mrežama, s kojima se zaposlenici, Uprava Luke d.d. i članovi njihovih obitelji suočavaju mjesecima, ovo je prvi put da se događa i fizički napad na Luku d.d. 

Pritom rezultati analize tereta ne upućuju na mogući izvor povremenog prekoračenja arsena u zraku iz tereta na lučkom području pod upravljanjem Luke d.d. Istovremeno, kontinuirano poduzimamo niz raspoloživih mjera i maksimalan angažman u cilju smanjenja emisija prašine s lučkog područja i negativnog utjecaja iste na okoliš', poručili su iz tvrtke. 

Naime, najnovija mjerenja u samoj blizini Luke d.d. pokazuju da nema prekoračenja vrijednosti ukupne taložne tvari. K tome, naveli su, Luka d.d. je samo jedan od gospodarskih subjekata koji djeluju na području Vranjičko-solinskog bazena.

'Sve prijetnje i napadi uredno su prijavljeni policiji. Osuđujemo nasilje i prijetnje kojima su izloženi naši djelatnici te pozivamo i građane i medije na smirivanje tenzija', poručili su. 

Vaša reakcija na temu