Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
 Maslić trenutačno isključen iz članstva Domovinskog pokreta

Maslić trenutačno isključen iz članstva Domovinskog pokreta

'DP ima politiku nulte tolerancije na svaki oblik protuzakonitog djelovanja'

'U vezi s informacijama o sudjelovanju u transportu migranata od strane  člana Domovinskog pokreta iz 2022. godine, obavještavamo javnost kako je danas, odmah po  saznanju o navedenom postupanju Mateja Frane Maslića, na inicijativu predsjednika Domovinskog  pokreta Ivana Penave, na Sudu časti Domovinskog pokreta donesena odluka o njegovom  trenutačnom isključenju iz članstva Domovinskog pokreta. Ne moramo posebno navoditi kako je  takvo postupanje, sada već bivšeg člana, ne samo protuzakonito, nego i u izravnoj suprotnosti s temeljnim načelima Domovinskog pokreta te će nakon utvrđivanja svih činjenica biti poduzete  odgovarajuće mjere na svim razinama stranke', poručuju iz splitskog Domovinskog pokreta

Ističu kako je 'sasvim netočna i zlonamjerna informacija kako se radi o 'istaknutom članu  DP-a'' budući da Matej Frane Maslić u Domovinskom pokretu nije obnašao niti jednu od vodećih  funkcija, niti na jednoj razini Domovinskog pokreta'. 

'S obzirom na to da broj članova DP-a svakodnevno raste ogromnom brzinom i već sada prelazi  brojku od 10.000 članova, predali smo nalog tijelima stranke, na svim razinama, da provedu nužne  provjere svih članova vezano uz politiku nulte tolerancije Domovinskog pokreta na svaki oblik  protuzakonitog djelovanja kao i na svaki oblik postupanja koji je suprotan politici i sustavu vrijednosti  Domovinskog pokreta. 

S obzirom na cijeli politički kontekst, kao i do sada pristigle informacije, pokušat ćemo utvrditi  pozadinu cijelog slučaja, i sve njegove aktere, i izvan DP-a. Ovakvim postupanjem jasno pokazujemo  razliku u odnosu na Plenkovićev HDZ koji, ne samo u članstvu nego i na vodećim funkcijama, ima  ogroman broj osuđenih za korupciju, pljačku javnog novca, počinitelja prevara i teških kaznenih  djela. Ovako odlučno, jasno i trenutačno postupili smo i postupat ćemo u svakom drugom slučaju, o  kome god se radilo i u budućnosti!', priopćeno je iz stranke.

Vaša reakcija na temu