Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
 Ministar Marin Piletić posjetio područne urede Hrvatskog zavoda za socijalni rad Sinj i Imotski

Ministar Marin Piletić posjetio područne urede Hrvatskog zavoda za socijalni rad Sinj i Imotski

Razgovaralo se o mogućnostima napredovanja stručnih radnika

U sklopu radnog posjeta ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, državna tajnica Marija Pletikosa i ravnateljica Središnje službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana  Štritof posjetili su nove prostore područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Sinju i Imotskom,  investicije vrijedne ukupno 2,5 milijuna eura, osiguranih iz državnog proračuna.

Ministar Piletić sa suradnicama, uz obilazak novih prostora područnih ureda koji pružaju usluge za više od  24 tisuće korisnika, održao je i sastanke sa stručnim radnicima, v.d. predstojnicama područnih ureda  Jelenom Jagnjić Taslak (Sinj) i Anamarijom Lončar (Imotski) te predstojnicom županijske službe HZSR  Splitsko-dalmatinske županije Milenom Drlje na temu dinamike donošenja rješenja o inkluzivnom  dodatku do kraja tekuće godine i donošenja rješenja o priznavanju prava osobne asistencije. 

Razgovarali su o mogućnostima napredovanja stručnih radnika sukladno novom pravilniku i novo donesenim  koeficijentima te edukacijama koje se provode uspostavom nove javne ustanove – Akademije socijalne  skrbi.

Područni ured HZSR Sinj od kraja kolovoza ove godine nalazi se u novom prostoru od više od 550 m², na  adresi Ulica Domovinskog rata 1D, ukupne vrijednosti investicije 1,2 milijuna eura. Novim prostorom osigurani su bolji uvjeti rada i bolja pristupačnost korisnicima. Također, za potrebe rada područnog  ureda nabavljena je oprema u iznosu gotovo 87 tisuća eura.  

S obzirom na to da cjelokupni prostor Područnog ureda HZSR Imotski, između ostaloga, zbog  arhitektonskih zapreka zbog kojih je bio onemogućen pristup osobama s invaliditetom te nedostatne  površine, nije odgovarao potrebama korisnika niti zaposlenika, osiguran je novi prostor površine 550 m² u zgradi od dva kata, a osiguran je i pristup osobama s invaliditetom te dizalo. 

U novom prostoru područni  ured djeluje od početka listopada ove godine, a investicija je vrijedna 1,3 milijuna eura, dok je za nabavu  opreme osigurano 76 tisuća eura.

Vaša reakcija na temu