Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
 PATOLOŠKI LJUBOMORAN Pomahnitao kada je vidio da mora u zatvor radi proganjanja susjede pa nožem napao njenog muža

PATOLOŠKI LJUBOMORAN Pomahnitao kada je vidio da mora u zatvor radi proganjanja susjede pa nožem napao njenog muža

Optužen nasilni Solinjanin

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 50-godišnjeg Solinjanina zbog pokušaja ubojstva susjeda. Prošlog mjeseca na njega je pripit nasrnuo na nožem, i to nakon što mu je stigla obavijest da se mora javiti na služenje zatvorske kazne od godine dana zbog nametljivog ponašanja prema njegovoj supruzi. Ženu je mjesecima proganjao, nisu pomogli ni česti dolasci policije, a ni zabrana pristupa i kontaktiranja. Uvjeren je da je žena zaljubljena u njega. Poruke je slao i njoj i suprugu, a nakon što je došlo vrijeme da odsluži kaznu, mašio se noža i napao.

U optužnici se navodi da je došao u dvorište susjeda držeći iznad glave nož duljine oštrice 9 centimetara. Krenuo je prema oštećenom, ali ga je on uspio odgurnuti. Okrivljenik je krenuo prema stanu susjeda za njegovom maloljetnom djecom vičući da će ih izbosti. Nožem je zamahnuo prema vratu susjeda. Žrtva je spriječila ubod tako da je uhvatila okrivljenog za ruku u kojoj je držao nož, a potom i nož za oštricu. U napadu je oštećeni zadobio ubodno-reznu ranu lijevog ramena te reznu ranu kažiprsta. Okrivljenik je otišao kući nakon što mu je došao brat. Pojavio se na balkonu te počeo vikati kako će sve ubiti.

U optužnici je predloženo da mu se produži pritvor da ne ponovi djelo s obzirom da je osuđen zbog nametljivog ponašanja prema okrivljenikovoj supruzi. Psihijatar je kod okrivljenog utvrdio značajke emocionalno nestabilne ličnosti te poteškoće kontrole impulsa. Sklon je agresivnom ponašanju, a pod utjecajem alkohola razvio je i patološku ljubomoru. Brani se da je susjed napao njega nožem.

Vaša reakcija na temu