Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Pendrečenje popova' i druge splitske političke aktualnosti

'Pendrečenje popova' i druge splitske političke aktualnosti

Martin Pauk i Pametno su ponovno u sukobu

Na društvenim mrežama vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić je objavio fotografiju video sjednice uz opis kako se 'Svi trude da prođe što bolje i regularnije. Gotovo svi'. Na njoj se, naime, vidi kako je vijećnik stranke Neovisni za Hrvatsku Martin Mladen Pauk tijekom sjednice pušio, snimao traktor i s časom u ruci se javljao.

- Tužno je kad postane vijest da političari rade umjesto da po cijele dane sjede u finim odijelima i filozofiraju - kazao nam je Pauk.


Rekao je da je pio sok, te obrađivao zemlju, da je mobitel cijelo vrijeme bio uz njega.

- U pauzi od posla bih zapalio i došao glasati. Znate da sjednice inače traju 15 sati, ne mogu zapustiti zemlju - objašnjavao je.

Pitali smo ga kako može posao u Hidrografskom institutu pustiti na dane kada se održavaju sjednice, a zemlju ne na nekoliko sati.

- Posao u firmi je jedno, a u polju drugo - odgovorio je.

Na Facebooku je Pauk pak prozvao fotografa Gorana L. uz opis da 'drugovi s liste stranke Pametno daju oduška pa tako vidimo i javne komentare kako treba pendrečit popove, počevši od Sirobuje.'


Goran L. nam je komentirao objavu uz napomenu da nije član niti jedne političke stranke.

- Naravno da doslovno ne pozivam na nasilje i pendrečenje. Ali smatram da zakon mora biti jednak za sve i da policija ne smije popuštati pred onima koji krše pravila i ugrožavaju sve nas ostale, bez obzira jesu li oni svećenici ili ne. A to posebno vrijedi za one svećenike koji napadaju samog biskupa i Papu i oglušuju se na upute koje se tiču zdravlja svih - obrazložio je.

Objava je napisana nakon što su tri svećenika iz Splitsko-dalmatinske županije prekršili upute: u Solinu se održala misa i proširila zaraza, u Segetu je upućen poziv na misu, a na Sirobuji se održala za Cvjetnicu i najavljena za Uskrs.

Vaša reakcija na temu