Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'PET MILIJUNA ZADOVOLJNIH, A NE STOTINU BOGATIH' Poruka je Gorana Dodiga, nositelja županijske liste koalicije HDS, HSS SR I SU

'PET MILIJUNA ZADOVOLJNIH, A NE STOTINU BOGATIH' Poruka je Gorana Dodiga, nositelja županijske liste koalicije HDS, HSS SR I SU

'Koalicija bi prema svemu mogla biti jako zanimljiva glasačima, a o čemu svjedoče i provedene ankete'

Hrvatska demokršćanska stranka, Hrvatska seljačka stranka Stjepan Radić i Stranka umirovljenika sinoć su predale svoje koalicijske liste za splitsko Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.

Nositelj liste za Županijsku skupštinu prof. dr. sc., saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke imao je kratku poruku: 'Pet milijuna zadovoljnih, a ne stotinu bogatih'. Umjesto obećanja kratko i jasno poručio je poznati proljećar i cijenjeni splitski psihijatar, koji obnaša drugi saborski mandat ciljeve koalicijskih lista.

U sinoćnjim satima liste su predali nositelj liste HDS-a za Gradsko vijeće Igor Vojković, povjerenik SU za Dalmaciju Anđelko Duvančić, a nakon dugo vremena u javnosti se pojavio i Željko Sikirica, povjerenik HSS-a Stjepan Radić za riječku, dalmatinsku i dubrovačku regiju u društvu pravnika Cvitana Galića.

Sikirica je zajedno s ostalim članovima napustio splitski ogranak HSS-a zbog neslaganja s politikom Kreše Beljaka. Iako su vrlo brzo pronašli se u novoj stranci HSS SR u kojoj su nastavili politiku osnivača HSS-a Stjepana Radića, sada su se po prvi puta pojavili na koalicijskoj listi.

Na listi je zamijećeno i ime Branka Tonkovića, bivšeg poglavara Grada Splita za komunalu te Zorana Vurlina, dugogodišnjeg predsjednika mjesnog odbora Sitno Gornje.

Mora se priznati da je koalicija ove tri stranke vrlo zanimljiva, jer osim prof. dr. sc. Gorana Dodiga koji je poznat kao zagovaratelj demokršćanskih i tradicionalnih sustava vrijednosti, obitelji, vjere i domovine s kojima se u potpunosti preklapaju vrijednosti koje je Stjepan Radić ostavio kao naslijeđe stranci koju je osnovao, a koje je HSS SR odlučio nastaviti, tu su i umirovljenici koji će zasigurno neumorno poticati na promjenu uvjeta života umirovljenika.

Koalicija bi prema svemu mogla biti jako zanimljiva glasačima, a o čemu svjedoče i provedene ankete.

Vaša reakcija na temu