Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović 25. GAST posjetilo rekordnih 25 tisuća ljudi

25. GAST posjetilo rekordnih 25 tisuća ljudi

GAST 2020. okupio 800 brendova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST 2020 koji je okupio gotovo 800 brendova, izlagača i suizlagača iz osam zemalja, prema svim gospodarskim i statističkim pokazateljima nadmašio je prošlogodišnji te je još jednom, kvalitetom svojih izložaka i bogatim stručnim programom, potvrdio status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma.

Sajam GAST 2020 održao se u splitskoj Spaladium areni od 26. do 29. veljače 2020. godine i kroz sva četiri sajamska dana, bogata stručnim i zabavnim programom posvećenom dijelom i našem 25. rođendanu, zabilježeno je rekordnih 25 tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Istodobno, sajam je ponudio bezbroj poslovnih prilika, velik broj sklopljenih poslova, 12 stručnih programa i edukacija kao i brojne degustacije i prezentacije. Sve to, kao i interes za stručni sajamski program i brojna prateća događanja u okviru sajma GAST 2020, govori u prilog još jednoj uspješnoj nadolazećoj turističkoj sezoni. 

GAST 2020 i ove je godine imao vinski štih. Ponuda bijelih i crnih vina, kao i žestokih alkoholnih pića bila je iznimno bogata i kvalitetna, a u okviru edukativnog programa, održano je pet različitih vinskih radionica s ciljem popularizacije autohtonih, hrvatskih vinskih sorti.

GAST se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU,  Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske gospodarske komore,  Splitsko-dalmatinske županije, Grada  Splita, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita.

Generalni sponzori sajma GAST 2020 bile su tvrtke Rotodinamic, Premis, Samsara i Petason. Virovitičko-podravska županija je bila županija partner, a Čistoća Split ekološki partner.

Vaša reakcija na temu