25. OBLJETNICA OLUJE Odana počast hrvatskim braniteljima u Šibeniku

25. OBLJETNICA OLUJE Odana počast hrvatskim braniteljima u Šibeniku

Položili su vijence i zapalili svijeće

U povodu obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj te kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata zapalili svijeće i položili cvijeće.

- Ovim svečanim činom, uz molitvu svećenika i zvuke mirozova, odali su počast svim hrvatskim braniteljima koji su živote dali za domovinu Hrvatsku i civilnim žrtvama Domovinskog rata.  Vijence su položili i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić sa svojim zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem te izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, policije, HRM-a i političkih stranaka - poručili su iz Županije.

Prije 25. godina vojno-redarstvenom operacijom Oluja Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin. Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u vječnom strahu od neprijateljske odmazde, granata koje su danonoćno prijetile, brojnih neuspješnih pregovora i inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij u cijelosti.

U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je operacija Oluja. U samo 84 sata vojnoredarstvene operacije Oluja, u kojoj je bilo angažirano gotovo 200 tisuća hrvatskih vojnika, oslobođeno je više od 10.000 četvornih kilometara dotad okupiranog područja, Hrvatska vojska ostvarila je sve zacrtane ciljeve. Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71722, "");
Pregledaj komentare