Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS 70. OBLJETNICA Hrvatska gorska služba spašavanja redizajnirala web stranicu

70. OBLJETNICA Hrvatska gorska služba spašavanja redizajnirala web stranicu

Ljubitelji prirode mogu pronaći preporuke za sigurnost, sve najnovije informacije i događaje iz života svih stanica i komisija HGSS-a

U svojoj slavljeničkoj, sedamdesetoj godini postojanja, Hrvatska gorska služba spašavanja je u javnost pustila svoju novu mrežnu stranicu www.gss.hr. Na čak tri jezika, hrvatskom, engleskom i njemačkom, ljubitelji prirode mogu pronaći preporuke za sigurnost, sve najnovije informacije i događaje iz života svih stanica i komisija HGSS-a, pregledavati fotografije i videosadržaj te, kao i dosad, čitati savjete i doživljaje iskusnih spašavateljica i spašavatelja.

- Budući da je HGSS često bio prvi u donošenju mnogih tehnoloških inovacija na područje Lijepe Naše, poput prve reanimacije vanjskim defibrilatorom, htjeli smo i ovaj dio naše službe dovesti na najbolju moguću razinu. Vjerujem kako će nova stranica olakšati pronalazak svih informacija i savjeta, kako građanima, tako i našim članovima. Apeliram na sve one koji planiraju zahtjevnije izlete u prirodu da se uvijek vrate našim preporukama, ali i posavjetuju s nadležnim organizacijama poput Hrvatskog planinarskog saveza kako ih ipak ne bismo morali upoznati u životno ugrožavajućim okolnostima - istaknuo je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Osim moderne mrežne stranice, HGSS tijekom cijele godine obilježava 70. obljetnicu osnutka, stoga građane na jesen ponovno očekuju interaktivne prezentacije mnogih aktivnosti u različitim dijelovima Hrvatske. Kao nacionalna i dobrovoljna udruga koja broji preko tisuću visokomotiviranih volontera koji svakodnevno pomažu i tragaju za unesrećenim osobama, HGSS svake godine ima i više od tisuću akcija spašavanja.

Vaša reakcija na temu