Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Adriatic Design Expo: Prvi međunarodni sajam namještaja, rasvjete i unutarnjeg uređenja okupio čak 542 izlagača!

Adriatic Design Expo: Prvi međunarodni sajam namještaja, rasvjete i unutarnjeg uređenja okupio čak 542 izlagača!

Sajam je otvoren do 25. studenog, a poseban je naglasak stavljen na hrvatske proizvođače namještaja i nove proizvode

Prvi međunarodni sajam namještaja, rasvjete i unutarnjeg uređenja, Adriatic Design Expo, otvoren je danas u Spaladium areni. Na 12.000 metara četvornih izložbenog prostora predstavili su se 542 izlagača iz 12 europskih zemalja. Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao je organizatorima koji su na prvom sajmu uspjeli okupiti veliki broj izlagača i u startu uspješno organizirati sajam veći od onog u Zagrebu.

- Prvi sajam i odmah 542 izlagača! To znači da su osim poslovnog instinkta i odlične organizacije postigli još nešto veliko, a to je povjerenje svih ljudi koji su došli na prvi sajam. Za prve sajmove vrijedi ona da se prvi mačići u vodu bacaju, ali Stipe Šamija i njegova ekipa su napravili nešto nesvakidašnje. Postigli su ogroman uspjeh, a to pokazuje da poduzetne ljude treba pustiti da rade, poduprijeti ih da iskoriste potencijale koji su godinama spavali u našem gradu. Ne samo da je Split šampion turizma, nego i trećina nagrađenih na Danima turizma dolaze iz naše županije, a to dovoljno govori koliko jedan poduzetnik može napraviti - rekao je Krstulović Opara i dodao kako je siguran da će rezultati sajma biti sjajni.


Po profilu izlagača je 40 posto stranih tvrtki, a poseban je naglasak stavljen na hrvatske proizvođače namještaja kao i nove proizvode koji se izlažu na nekoliko zajedničkih prostora u organizaciji Ministarstva poljoprivrede. Ivica Francetić, pomoćnik ministra poljoprivrede, na svečanom je otvorenju istaknuo da veliki broj izlagača koje je sajam uspio okupiti dovoljno govori njegovoj važnosti i potencijalima u budućnosti.

- Ministarstvo poljoprivrede je uvidjelo važnost sajma za ukupno gospodarstvo, a posebno za proizvođače namještaja. Prošlogodišnji izvoz je bio milijardu i 80 milijuna eura, od toga je suficit bio 527 milijuna eura, a ove godine u prvih šest mjeseci u odnosu na prethodnih šest mjeseci je povećanje od nekih 10 do 15 milijuna eura. Vidi se da se trendovi nastavljaju i to nas posebno veseli i ohrabruje. Sufinancirali smo naše proizvođače drveta, to je naša pamet i time možemo pokazati da i mi imamo što proizvesti i pojaviti se kao konkurentni na europskom tržištu - kazao je Francetić.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je da ga jako veseli veliki broj izlagača koji se okupio u Spaladium areni. Pohvalio se da je Županija iz proračuna za ovu godinu izdvojila više od tri milijuna kuna za potpore mladim poduzetnicima u turizmu.

- Vjerujem da će oni i ovaj sajam iskoristiti da pametno utroše ta sredstva i da opreme svoje apartmane ili uredske prostore - rekao je Boban i najavio da i dogodine planiraju nastaviti s potporama za mlade poduzetnike i obrtnike u turizmu.

Osim proizvoda i usluga koje se nude, posjetitelji sajma moći će zatražiti i besplatne savjete dizajnera interijera, a Josip Bužančić, direktor marketinga, posebno ističe i izložbu proslavljenog svjetskog dizajnera namještaja Karima Rashida

- Svi posjetitelji će moći pogledati Prvu izložbu hrvatskog dizajna namještaja, novih i inovativnih proizvoda 'Design district', koji je cijelu godinu išao uz potporu Ministarstva poljoprivrede, ali i vidjeti niz dizajnerskih novosti. Izdvojio bih svjetski poznatog dizajnera Karim Rashida koji je za hrvatsku tvrtku ERA dizajnirao cjelokupnu kolekciju 'Design for everyone' koja se ekskluzivno vidjeti u Splitu u sklopu sajma - najavio je Bužančić.

Sajam je otvoren do subote, od 10 do 19 sati, a oni koji kupe ulaznicu sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj kao glavnu nagradu mogu osvojiti kuhinju po mjeri u vrijednosti od 20 tisuća kuna. 

Vaša reakcija na temu