Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović AFERA PRŠUT Predsjednik Upravnog suda objavio sve predmete Željka Keruma s kojima se bavio njegov sud

AFERA PRŠUT Predsjednik Upravnog suda objavio sve predmete Željka Keruma s kojima se bavio njegov sud

Pet sudaca bilo je s Kerumom u konobi u Kaštelima

Silvio Čović, predsjednik splitskog Upravnog suda, jedan je od petorice sudaca koji su prije dva tjedna blagovali na poziv nogometaša Ivice Mornara u konobi Pršut, bivšeg gradonačelnika i aktualnog kandidata za istu funkciju Željka Keruma, objavio je jutros popis svih Kerumovih predmeta u kojima je postupao njegov sud. To pitanje se, naime, postavilo nakon što je Čović priznao da je zajedno s još nekoliko sudaca bio u Pršutu. Do sad je izbačena samo jedna snimka druženja s Kerumom na kojoj je od svih sudaca u konobi 'snimljen' samo sudac Miho Mratović sa Županijskog suda u Splitu. 

Čović navodi da je spisak objavio zbog velikog zanimanja medija.

Od osnivanja suda pokrenuto je deset sporova u kojima se kao stranke pojavljuju Fani Kerum te tvrtke Kruščica i Kerum. Devet predmeta je riješeno, i to tako da je u sedam sporova tužba odbijena kao neosnovana, a u dva usvojena uz vraćanje predmeta na ponovni postupak nadležnim upravnim tijelima. Preostao je još jedan spor pokrenut 19. siječnja ove godine. 

Kruščica je pokrenula četiri upravna spora, sve tužbe su odbijene. Čović je postupao u sporu kojeg je pokrenula Fani Kerum. Tužbu je Čović odbio. Prije pet godina sudio je u tužbi Kruščice radi dodjele koncesije na pomorskom dobru. Tužbu je usvojio i predmet vratio na ponovni postupak. Novo rješenje je dobio u rad drugi sudac. 

Čović je istaknuo da u drugim Kerumovim predmetima nije sudio, a podsjetio je i kako je dva puta ukazao na potrebu uvođenja elektroničkog sustava automatske dodjele predmeta, koji se inače raspoređuju 'ručno' prema Sudskom poslovniku. Priopćenje je objavljeno i na mrežnoj stranici suda.

Vaša reakcija na temu