Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Image by carolynabooth from Pixabay AFERA S GROBNIM MJESTIMA Voditelj komunalnog pogona u Imotskom optužen za pronevjeru 117.750 kuna

AFERA S GROBNIM MJESTIMA Voditelj komunalnog pogona u Imotskom optužen za pronevjeru 117.750 kuna

Naplaćivao je izgradnju grobnica, no novac je zadržao za sebe, navodi se u optužnici

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Bore Jovića, voditelja komunalnog pogona u Imotskom, i to za pronevjeru tešku 117.750 kuna. 

Radi se o aferi s grobnim mjestima koja je otkrivena koncem 2017. nakon što je vođenje Grada Imotskog od Ante Đuzela preuzeo aktualni gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Budalić. On je i prijavio slučaj. 

Pitanje što se dogodilo s novcem koji su Imoćani davali za grobna mjesta i izgradnju grobnica postavilo se svojedobno i na sjednici Gradskog vijeća. Oporbeni vijećnik Ivica Kukavica razgovarao je s oštećenima, a skandal je izbio kada je jedna baka došla pitati što je s grobnicom pa su joj rekli da je nema. 

Državno odvjetništvo tereti Jovića da je od 26. siječnja 2014. do 2. siječnja 2017. kao upravitelj pogona, ovlašten za zaprimanje uplata građana, od 13 stranaka zaprimio gotovinske uplate i naplaćivao predujmove za izgradnje grobnica i grobnih mjesta na mjesnom groblju te im za to izdavao uplatnice koje je potpisivao i ovjeravao pečatom grada. 

U optužnici se navodi da zaprimljeni novac nije položio u blagajnu, niti uplatio na žiro-račun grada, već ga je bez osnova zadržao za sebe oštetivši tako Grad Imotski u iznosu od 117.750 kuna. 

U istrazi je Jović negirao djelo, tvrdio je da nije bilo ugovora o gradnji grobnica pa nije uplatio novac na račun grada, nego ga je ostavio u sefu. Po izbijanju afere je suspendiran pa ne zna što se kasnije događalo. 

Gradonačelnik Budalić kazao je, pak, da su mu dolazili građani koji su dali novac i pitali ga što će biti s grobnicama. Jovića je pitao gdje su priznanice za uplaćeni novac, rekao mu je da ih nema. U računovodstvu Grada utvrdili su da nije bilo uplata pa je suspendirao Jovića. Budalić je kazao i kako su protiv Grada Imotskog podnesene tužbe za povrat novca.   

Vaša reakcija na temu