Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash AFERA U SINJU Predsjednica Upravnog vijeća vrtića Bili cvitak zatajila presudu za krivotvorenje, razriješena po hitnom postupku

AFERA U SINJU Predsjednica Upravnog vijeća vrtića Bili cvitak zatajila presudu za krivotvorenje, razriješena po hitnom postupku

'Nisam znao za presudu', kaže gradonačelnik Miro Bulj

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj razriješio je danas članstva u Upravnom vijeću vrtića Bili Cvitak predsjednicu Sandru Kovač Levantin. Učinio je to odmah čim je u Slobodnoj Dalmaciji vidio da je zatajila presudu za krivotvorenje te nedavno dignutu optužnicu za isto kazneno djelo. 

'Nisam znao za presudu i tu novu optužnicu. Odmah sam reagirao čim sam doznao. Kovač Levantin nekada je bila u MOST-u, ali već duže vrijeme nije članica', kazao nam je Bulj. 

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti Kovač Levantin da je 19. travnja za posao odgajateljice u Dječjem vrtiću Trilj dostavila uvjerenje da se protiv nje pred Općinskim prekršajnim sudom u Splitu ne vodi prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i drugih prekršaja s obilježjem nasilja ili za teži prekršaj za koji je propisana kazna zatvora, iako je bila svjesna da sud nije izdao takvo uvjerenje, niti ga je potpisala ovlaštena službenica. 

Državno odvjetništvo traži zatvorsku kaznu od osam mjeseci jer je Kovač Levantin u ožujku 2020. pravomoćno osuđena u Šibeniku za isto kazneno djelo s uvjetnom kaznom od šest mjeseci zatvora i rokom kušnje od godinu dana.

Vaša reakcija na temu