Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press AJMO ZA DRVENIK Nezavisna lista natječe se za mjesta u mjesnom odboru

AJMO ZA DRVENIK Nezavisna lista natječe se za mjesta u mjesnom odboru

Nositeljica je dr. med. Lovorka Kostović

Nezavisna lista grupe birača Lovorka Kostović na izborima 7. svibnja 2023. godine za mjesni odbor na Drveniku Velom sa srcem i tutta forza poziva 'Ajmo za Drvenik'.

Dr. med. Lovorka Kostović, nositeljica nezavisne liste na Drveniku  Velom, zajedno s 'istinskim ljubiteljima otoka', kandidira se za vijeće mjesnog odbora Drvenik Veli.

Nezavisna lista - Ajmo za Drvenik! sastoji se od ljudi raznih obrazovanja i profesija te različitog političkog opredjeljenja. S Lovorkom Kostović na listi su Davor ČulićGoran MlačićSilvija Sokol Ljilja Šimić.

Cilj im je, kažu, zajedno sa svim Drvenčanima, doprinijeti poboljšanju svog  otoka koje će ga učiniti ljepšim, urednijim i vrjednijim za suživot  stanovnika te vratiti svoje raseljene rođake i prijatelje 'didovini'.

'Na svojim iskustvima smo uvidjeli kolika je važnost građanskih inicijativa, a isto tako i kolika je zapreka tome što politička djelovanja političkih aktera nemaju sluha za participativnu demokraciju i sudjelovanja građana u tim procesima.

Zato želimo djelovati kao vijećnici Mjesnog odbora te aktivirati, poticati i motivirati naše Drvenčane da nam se obraćaju s problemima, pitanjima i prijedlozima o načinu kako nešto unaprijediti.

Želimo transparentno komunicirati o svim zbivanjima na otoku te na takav način poticati otočno civilno društvo na aktivno djelovanje. Nismo politička stranka koja se želi boriti za svoje pozicije i pozicije koristiti samo kao titule ili za vlastitu korist, već je naša odluka o aktivnom djelovanju u lokalnoj politici potaknuta razlogom da postignemo poziciju koja bi bila sredstvo za lakše djelovanje u očuvanju kulturne baštine i poticanje održivog zelenog razvoja otoka Drvenika Velog.

Isključivo zakoniti, kontrolirani i planski rast je održivi razvoj. Na to želimo utjecati, kao i na legalni rad u okviru zakonodavstva, ni više ni manje.

Osjećamo odgovornost prema svojim precima koji su, vrijednim trudom i oskudijevanjem, školovali nas, kako bismo danas bolje živjeli. Na njihovu uspomenu, s više od 500 godina postajanja otočana na Drveniku, želimo danas dati sve od sebe da očuvamo njihovu i našu kulturnu baštinu koju želimo istovremeno pripremiti za nova vremena razvoja te tako stvoriti ljepšu i sigurniju budućnost za našu djecu.

U današnje vrijeme imamo puno više mogućnosti živjeti na otoku, a digitalizacija i trend povratka mladih generacija 'back to the roots' su vjetar u naša krila.

Želimo probuditi i dalje razvijati zajedničku ljubav prema našem otoku. Voljeli bismo da se svi otočani aktiviraju te da sa svojom voljom i energijom, znanjem i iskustvom doprinose legalnom i zelenom razvoju našeg otoka.

Zato smo oformili Nezavisnu Listu grupe birača Lovorka Kostović i pozivamo sve 'Ajmo za Drvenik'', komentira dr. med. Lovorka Kostović.

Vaša reakcija na temu