Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AKCIJA U MARMONTOVOJ Domine za pravo žene na siguran i dostupan prekid trudnoće

AKCIJA U MARMONTOVOJ Domine za pravo žene na siguran i dostupan prekid trudnoće

Počinje danas u 18.30 sati

Udruga Domine poziva na javnu akciju za pravo žene na siguran i dostupan medicinski zahvat prekida trudnoće koja će se održati danas u 18.30 sati u Marmontovoj ulici. Akciju su, poručuju Domine, pokrenule građanke i građani Splita.

- Ministar zdravstva ne vidi problem u prizivu savjesti i reproduktivno zdravlje žena ne smatra važnim. U maniri najtvrdokornijih kršitelja ženskih prava poručuje djevojkama i ženama da će dozvolu za medicinski prekid trudnoće tražiti pred 'pametnim' glavicama koje znaju sve o njezinom tijelu i životu bolje nego ona sama! - navedeno je u pozivu na akciju.

Ističu kako je žena punopravna i po Ustavu RH ravnopravna članica društva. Njezinu odluku valja poštivati, a nikako propitivati. 

- Svima koji se igraju s našim ostvarenim pravima jasno poručujemo: Neću! Neću da drugi odlučuju o mom tijelu, neću priziv savjesti u obavljanju profesionalne dužnosti u javnoj zdravstvenoj ustanovi, neću plaćanje, neću savjetovanje, neću.. - ističu.

Svi koji dođu na skup, napominju, obavezni su koristiti maske, te držati distancu od 1,5 metar sukladno važećim epidemiološkim mjerama za okupljanja na otvorenim prostorima.

Vaša reakcija na temu