Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AKTIVIRAJ SE I KRENI! Svečano uručena uvjerenja prvoj grupi polaznika besplatnih programa u okviru EU projekta 'Zlatnih vrata'

AKTIVIRAJ SE I KRENI! Svečano uručena uvjerenja prvoj grupi polaznika besplatnih programa u okviru EU projekta 'Zlatnih vrata'

Vrijednost ugovora i bespovratnih sredstava iznosi 2.375.778,00 kuna

Ovog je tjedna u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje 'Zlatna vrata' upriličena svečana dodjela uvjerenja za tri besplatna programa osposobljavanja u sklopu EU projekta 'Aktiviraj se i kreni'. Polaznici u dobi do 25 godina, stariji od 55 godina te osobe s invaliditetom, uvjerenja su primili za poslove dadilje, računalnog operatora te pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s teškoćama. Radi se tek o dijelu besplatnih aktivnosti koje se provode u okviru EU projekta punog naziva 'Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a.' Vrijednost ugovora i bespovratnih sredstava u okviru spomenutog projekta iznosi 2.375.778,00 kuna, a projekt je sufinanciran europskim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. 


Jedan od polaznika u okviru projekta bio je i Petar Šitum, inače osoba s invaliditetom, a završio je program osposobljavanja za računalnog operatera. 

- Završio sam srednju školu za grafičare i ovo mi je bio idealno kao nastavak obrazovanja. Naučio sam sve što me zanima! Bilo je zanimljivo i preporučio bih drugima ovakav program. Posebno zahvaljujem profesorici Krišto koja mi je posvetila vrijeme i naučila me puno toga što će mi nadam se dalje koristiti - kazao je Šitum. 


Zadovoljna je i Anamarija Mutić Sarić kojoj je ovaj projekt EU projekt donio i prvo zaposlenje.

- Dobila sam odmah posao nakon završenog programa osposobljavanja za pomoćnicu u nastavi. Sutra krećem raditi obogaćena znanjima koja su mi Zlatna vrata dala. Zahvalna sam što je program bio besplatan jer si mnogi od nas to ne bi mogli priuštiti. Prije godinu dana o tome nisam mogla ni sanjati. Inače sam počela studirati pedagogiju no radi djeteta sam pauzirala i ovo mi je bio logičan slijed nastavlja obrazovanja u srodnom području - rekla je Mutić Sarić. 


Ravnateljica 'Zlatnih vrata' Danijela Ćukušić nije krila zadovoljstvo što je prvih 30 polaznika dobilo svoja uvjerenja nakon uspješno završenih verificiranih programa osposobljavanja. 

- Izborom programa osposobljavanja prilikom prijave ovog EU projekta pokazali smo da smo zaista dobro odabrali. Korisnici projekta su zadovoljni, a i prije same dodjele uvjerenja mnogi su se na praktičnoj nastavi pokazali dobrim radnicima na te ih poslodavci već sada žele zaposliti - kazala nam je Ćukušić, te dodala:

- U tijeku je i druga grupa polaznika programa učenja engleskog i njemačkog jezika, Internet marketinga i  pomoćnika u nastavi u radu s učenicima s teškoćama. Planirani završetak druge grupe polaznika je u lipnju i za tu grupu ćemo također organizirati svečanu podjelu uručenja.


Predstojeće aktivnosti u sklopu EU projekta uključuju pilot program neformalnog osposobljavanja 'Animator za starije', a planiran je za jesen. Tu je i praktični dio neformalnog programa edukacije 'Modeli uključivanja građana u rad OCD-a od lipnja do listopada, zaštita okoliša, zaštita zdravlja, besplatne projekcija na Bačvicama 31. svibnja i 7. lipnja te stručni skup 'Analiza utjecaja rekreativnog sporta na zdravlje umirovljenika u lipnju.

Više informacija o projektu 'Aktiviraj se i kreni!' može se saznati na web stranici www.zlatnavrata.hr ili pozivom na broj telefona 021 361 524. 


Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata.   

Vaša reakcija na temu