Aktivisti iz inicijative 'Naš Marjan' nisu zadovoljni, čak su najavili mogućnost novog prosvjeda

Aktivisti iz inicijative 'Naš Marjan' nisu zadovoljni, čak su najavili mogućnost novog prosvjeda

Iza projekta je stao gradonačelnik. Nama se to činilo dovoljno. Možda ipak nije...

Nakon dužeg vremena, na Facebooku se oglasila inicijativa Naš Marjan o stanju u park šumi. Značajnije drukčijeg tona nego do sada, čak najavljuju mogućnost novih prosvjeda i izlaska iz Povjerenstva.

- Svako toliko dobijemo od vas poruku s pitanjem zašto šutimo? Šutimo zato što zaista ne znamo što uraditi. Nismo skloni optuživati izvođača radova bez dokaza, a niti koordinatora bez argumenata. Istodobno kontinuirano vršimo pritisak na gradonačelnika i koordinatora s pitanjem zašto se ne odvozi sav posječeni materijal, zašto se ne koriste svi raspoloživi resursi i zašto nemamo informacije o kretanju potkornjaka od strane stručnjaka - uvodno obrazlažu.

Potom su otkrili naredni korak:

- Sljedeći tjedan je Povjerenstvo i ako konačno ne dobijemo odgovore koje postavljamo već neko vrijeme i ako se ne odradi drugi krug doznake s jasnim informacijama kada će novozaražena stabla biti izvađena, izaći ćemo iz Povjerenstva i pozvati vas na prosvjede s novim ciljevima. Do tada se zaista trudimo balansirati u korist Marjana. Žao nam je ako smatrate da nismo uradili sve što smo mogli. Mi smo smatrali da je važno pokrenuti stvar. Iza projekta je stao gradonačelnik. Nama se to činilo dovoljno. Možda ipak nije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(47211, "");
Pregledaj komentare