Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ALARMANTNO STANJE Nova vrsta potkornjaka napada Marjan

ALARMANTNO STANJE Nova vrsta potkornjaka napada Marjan

Dopis je poslan na adrese dvaju ministarstava, Stožera i sve relevantne adrese od kojih se traži postupanje u skladu s novim otkrićem

Potkornjak ponovno napada Marjan. Ovaj put radi se o novoj vrsti,  prema stručnoj literaturi definiran kao primorski borov srčikar. Mediteranski potkornjak, podsjetimo, uništio je znatan dio šume na Marjanu, a hoće li se zaustaviti srčikar, ostaje za vidjeti.

Alarmantni dopis je poslan na adrese dvaju ministarstava, Stožera i sve relevantne adrese od kojih se traži postupanje u skladu s novim otkrićem. Kako doznajemo, stručnjak Javne ustanove Ivan Ljubić je uočio 'ubušavanja' na boru i zatražio promptno djelovanje.

Prema sadašnjim saznanjima, ističu se na borovima koje su, kako piše, prilikom izvođenja radova sječe i privlačenja stabala vučnicama pretrpjela oštećenja, ali ima ga i na naoko vitalnim borovima.

Vaša reakcija na temu