Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ancona i Split bi se rado bolje povezali, ali ne mogu naći avio kompaniju koja može prihvatiti novu liniju

Ancona i Split bi se rado bolje povezali, ali ne mogu naći avio kompaniju koja može prihvatiti novu liniju

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita posjetilo je Italiju

Delegacija Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, na čelu s Blaženkom Bobanom i Androm Krstulovićem Oparom bila je u radnom posjetu provinciji Anconi i regiji Marche. Održali su sastanak s predsjednikom provincije Ancona Luigijem Cerioniem, kao i okrugli stol s predstavnicima regije Marche, na čelu s predsjednikom Lucom Ceriscioliem i ostalim predsjedavajućima iz svih relevantnih institucija s područja regije Marche, kao i predstavnicima Jadransko-jonske makroregije. 

- Mogućnosti bolje prometne povezanosti Splita i Ancone tijekom čitave godine, bile su okosnice razgovora između hrvatske i talijanske strane, kao i načini za realizaciju tog cilja. Kao ključne prepreke ka ostvarenju zajedničke inicijative su nedostatak avio kompanije koja može prihvatiti novu liniju između Hrvatske i Italije, kao i mogućnost subvencioniranja spomenute linije - poručuju iz Županije.

Kako je jedna od 4 politike Jadransko-jonske makroregije, upravo prometno povezivanje između regija, obje strane su suglasne da se budućnost suradnje između dviju regija temelji primarno na prometnom povezivanju kako zračnim tako i pomorskim putem, što čini okosnicu i temelj za budući zajednički razvoj regija s različitih strana Jadrana. Boban  je naglasio kako ovaj preduvjet otvara sve ostale gospodarske, turističke i kulturne aspekte razvoja koji će uslijediti.

Predložena je inicijativa za sastankom na nacionalnoj razini s predstavnicima resornih ministarstava obiju država kako bi se došlo do što kvalitetnijeg rješenja buduće prometne povezanosti hrvatske i talijanske strane.


Vaša reakcija na temu