Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Anđela Prnjak: 'Rent a Local' je 'zovi čovika' za strance

Anđela Prnjak: 'Rent a Local' je 'zovi čovika' za strance

Mlada Splićanka je predstavila svoj novi projekt nastao tijekom korona krize

Projekt 'Rent a Local' osmislila je Anđela Prnjak, mlada filmska producentica koja je bila angažirana i u visokobudžetnim produkcijama, uglavnom stranim, te se tijekom karijere naslušala svakakvih, kako mogućih, tako i naizgled nemogućih i suludih zahtjeva na setovima. 

- Ako bi, primjerice, tražili helikopter, nabavila bih helikopter! I to baš one boje koje su htjeli! - rekla nam je Prnjak.

Često bi je prijatelji tražili pomoć zbog raznih stvari, od traženja stana, radne snage, problema s birokracijom, pa je shvatila da od toga može napraviti pravi posao. Tijekom korona krize imala je vremena ideju realizirati.

- Sve veći broj stranaca dolazi živjeti u Hrvatsku privučeni prvenstveno ugodnom klimom i prirodnim ljepotama, a nerijetko pokušavaju ovdje pokrenuti i vlastiti biznis. Zaslijepljeni ljepotom, stranci često ne vide one manje lijepe stvari. Tu prvenstveno mislim na nezgrapni birokratski sustav, od kojeg i 'našima' redovito 'pada mrak na oči', a kamoli ne strancima. Pomislila sam, zašto ne iskoristiti sve veze koje imam kako bih olakšala život strancima, ali i svima kojima je to potrebno? Tako je nastao 'Rent a Local' - otkrila nam je 30-godišnja Splićanka. 


Kao cilj firme navela je prvenstveno pomoć strancima u rješavanju raznih problema s kojima se susreću u Hrvatskoj. Oni mogu biti svakakvi: od pronalaženja i kupovine stana u Hrvatskoj, registracije poduzeća, preko organizacije putovanja u cijelosti, dobivanja vize, do pronalaska dobrog automehaničara ili pak pronalaska mjesta za održavanje vjenčanja.

- Što god klijentu zatreba! Naravno, usluge su otvorene i za domaće ljude, mada ih (za sada) većinom traže stranci.

Objasnila je i kako 'Rent a Local' rješava te probleme...

- Nakon zaprimljenog upita, u svojoj mreži kontakata nađemo stručnu osobu koja bi najbolje mogla riješiti konkretan problem koji pojedina osoba ima.


Nema tajni ni kada je business model u pitanju:

- Firma zarađuje ovisno o problemu koji ima klijent. Za sada su najčešći problemi birokracije. Oni se naplaćuju po satu. Naravno, postoje poslovi za koje mi nismo stručni. Tada ih prosljeđujemo onima koji, za razliku od nas, to jesu, npr. arhitektonskom uredu u Zagrebu s kojim imamo odlično iskustvo u radu. Često se znamo šaliti kako smo od 'Zovi čovika!' splitskog repera Vojka V stvorili biznis. Tako da, ako nemate svog 'čovika', dopustite Rent a Localu da ga nađe za vas - poručila je za Prnjak za kraj.

Vaša reakcija na temu