Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ANĐELI NE MIRUJU Predstavljen Centar za rehabilitaciju u Dugopolju, pogledajte kako bi trebao izgledati

ANĐELI NE MIRUJU Predstavljen Centar za rehabilitaciju u Dugopolju, pogledajte kako bi trebao izgledati

'Prezentirali smo 13 godina našeg rada'

Idejno rješenje rehabilitacijskog centra u Dugopolju, prvog takvog u Hrvatskoj predstavila je udruga Anđeli. Brojni visoki uzvanici došli su na prezentaciju u hotel Park, a prva žena Anđela, Dijana Aničić, je jasno i glasno rekla da se projekt može realizirati u pet godina, ako postoji politička volja.

- Ovo je veliki dan jer smo prezentirali 13 godina našeg rada. Ono što smo htjeli pokazati je da se može jer ako mi mali možemo ovo, onda 'veliki' to mogu dovesti do kraja. Mi smo prezentirali ideju i dobru organizaciju koju bi oni gore trebali realizirati do kraja - jasna je Aničić. 

Naglasila je kako je prva stepenica župan Blaženko Boban, koji je dao podršku, a zatim ga premijer treba proglasiti strateškim projektom.

- Nakon toga ide u Bruxelles za financiranje. Nema tu velike priče, ovo su stvari koje Europa prepoznaje i podržava. Za pet godina se može realizirati, svi predstavnici su tu, od župana do načelnika Dugopolja. Iskreno se nadam da će se kotačić zakotrljati - plastično je predočila.

Centar za rehabilitaciju, inače, od prvog dana 'gura' Ante Zoričić, bivši gradski vijećnik stranke Popravi grad.

Predviđen je za dnevno, povremeno i trajnije korištenje. Korisnici koji trajnije borave u centru, smješteni su u izdvojenoj zgradi na krajnjem jugu kompleksa te maju vlastito dvorište i izdvojene parkovne površine. Iako su na ovom području korisnici prostorno izdvojeni, osigurana im je kompletna skrb i komfor glavnog stacionara, dostava hrane, medicinska skrb i njega.

U istom dijelu parka nalazi se i zgrada za smještaj osoblja, sa svojim dijelom parka, dvorištem i izdvojenim pristupom. Unutar pošumljenog dijela, povezani parkovnom stazom, smješteni su bungalovi, za samostalnije pacijente koji također u centru trajnije borave. Individualne kuće grupirane su kao izdvojeno selo.

Više o centru možete pronaći ovdje.

Vaša reakcija na temu