Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ANĐEOSKI PORIVI: U Osnovnoj školi Ravne njive-Neslanovac organizira se humanitarni spektakl

ANĐEOSKI PORIVI: U Osnovnoj školi Ravne njive-Neslanovac organizira se humanitarni spektakl

'Dobrotvorna božićna čarolija za Anđele' udružila učenike, nastavnike, pjevače, donatore...

Jedna od zacijelo najljepših božićnih priča ove godine stiže s Ravnih njiva. Učenici, nastavnici i stručne školske službe su, na ideju dvije majke, pokrenule nevjerojatan duh dobrote, zajedništva i ljepote, sve zbog najosjetljivijih među nama, štićenika udruge Anđeli. Kad se tako krene, ne čudi što nema onoga tko nije i van Splita želio biti dio lijepe priče, 'Dobrotvorne božićne čarolije za Anđele', čiji je vrhunac u nedjelju, od 17 sati u školskoj dvorani osmoljetke Ravne njive-Neslanovac. Ideju su inicirale majke Anđela Šustić i Edita Lučić Jelić, uz svesrdnu pomoć pedagoginje Dubravke Katačić i ravnatelja Miljenka Bitange, te naravno, krasnih učitelja i nastavnika. 

- Na Vijeću roditelja se iznio plan o dobrotvornom sajmu koji je predviđen u kurikulumu. Edita i ja smo se pogledale i razumjele u trenutku, odlučili smo napraviti što nitko nikada ranije nije - priča Anđela. 

Izbor je, kaže, pao na udrugu Anđeli jer brinu o djeci s najtežim oštećenjima i ruše nemoguće barijere kako bi im olakšali i uljepšali život. Od početne ideje stiglo se do pravog spektakla, učenici i nastavnici su izrađivali ukrase, ugostitelji su donirali hranu i piće, uključile su se cvjećarne, učenici 1. gimnazije izradili adventski vijenac... Stoga i ne čudi što će se druga svijeća Gastroadventa Olje Martinić zapaliti baš među učenicima. Kakva bi to fešta bila bez pjevača koji se rado odazivaju na dobrotvorne akcije, a ovaj put u dvorani će zapjevati Grše, Magazin, Viva, Marjanke, Izabela Martinović, Nenad Vetma, Ivo Amulić, Teo Grčić, Roko Sedlar, klapa Sveti Florijan, za pultom će biti DJ Dado. Zaplesat će članovi Plesnog Talenta studio M i Gite, nema fešte bez mažoretkinja Splita, ne smiju se zaboraviti ni Čarobni animatori... A, što mogu mali 'anđeli' koji su probudili anđeoske porive u društvu, pokazat će i na bini pjevajući s Marjankama. 

Ravnatelj je skromno dodao kako u prosincu uvijek izaberu nekome pomoći organiziranjem akcije, ali da su ovaj put dvije mame u dogovoru s roditeljima i pedagoginjom dignule priču na drugi nivo.

- Nisam očekivao ovakav odjek, divno - ustvrdio je. 

Pedagoginja je posebno ponosna što sudjeluju ama baš svi, s tolikom radošću i osjećajem plemenitosti. Ne samo da se pomaže udruzi Anđeli, nego je u svima probuđeno ono najljepše.

Dodajmo i da je organizirana tombola s vrijednim nagradama, a balun s potpisima Hajdukovih igrača je glavni zgoditak.

Vaša reakcija na temu