Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Andro Krstulović Opara: 30. svibnja je jedini pravi i istinski Dan državnosti

Andro Krstulović Opara: 30. svibnja je jedini pravi i istinski Dan državnosti

Obilježava se Dana hrvatskih branitelja grada Splita

Danas se treba prisjetiti svih branitelja, posebno onih koji su položili svoje živote za našu slobodu. Danas se valja prisjetiti i pravog Dana državnosti. Vjerujem da ćemo iduće godine 30. svibnja slaviti i kao Dan državnosti. Imam pravo to kazati, jer sam jedan od rijetkih aktivnih političara koji su te 1990. godine bili u prvom, demokratskom sazivu Hrvatskog sabora te sudjelovao u donošenju Ustava RH i odluke o osamostaljenju RH. Stoga imam pravo reći da je upravo 30. svibnja jedini pravi i istinski Dan državnosti koji naši ljudi u domovini, BiH i inozemstvu nose  u srcu. Stoga mi je drago da Dan hrvatskih branitelja grada Splita, s našim braniteljima i našim prijateljima možemo svečano proslaviti taj dan - kazao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara povodom obilježavanja svečanog dana hrvatskih branitelja grada podno Marjana.


Polaganjem vijenaca na Groblju hrvatskih branitelja i na Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima u Domovinskom ratu,  potom i na spomenik u Parku branitelja pred zgradom gradske uprave, započeo je jutros program obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Splita.

Uz splitskog gradonačelnika, njegovih zamjenika Jelene Hrgović Tomaš i Nina Vele te predsjednika Gradskog vijeća Igora Stanišića, vijence su danas polagali i izaslanik ministra branitelja Jozo Šerić, župan Blaženko Boban, predstavnici Hrvatske ratne mornarice te brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

U katedrali svetog Dujma služena je i sveta misa za sve branitelje pale za slobodu Republike Hrvatske. Dodajmo da je danas preko južnog pročelja zgrade gradske uprave razvijena i 22 metra duga hrvatska trobojnica.


Vaša reakcija na temu