Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Andro Krstulović Opara: Izjava ministrice Vučković nije u potpunosti prenesena, a ja neću potpisati prepuštanje Marjana državi!

Andro Krstulović Opara: Izjava ministrice Vučković nije u potpunosti prenesena, a ja neću potpisati prepuštanje Marjana državi!

Vrlo brzo će ministrica kazati dodatnu izjavu radi vaših inzistiranja da se raščisti stvar do kraja

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara ustvrdio je da izjava ministrice poljoprivrede Marije Vučković da je prema dostupnim podacima Marjan državna šuma - nije u potpunosti prenesena. Ta izjava, podsjetimo, u koliziji je sa stavovima splitskog gradonačelnika. 

- Ministrica se u izjavi rukovodila važećom šumogospodarskom osnovom u kojem se gospodarska jedinica park šume Marjan vodi kao državno vlasništvo. Međutim, kada pogledate sadašnje vlasničko stanje, područje park šume je u većinskom, kako oni kažu, privatnom vlasništvu Grada Splita i ostalih privatnika - komentirao je Krstulović Opara.

Isto tako, nastavio je iznositi svoje mišljenje, da temeljem sjednica koje su imali, izvijestili su da je u tijeku formiranje nove gospodarske jedinice s kojom će se šuma na Marjanu voditi prema stvarnom stanju. 

- Na tome tragu je poslan zahtjev za odobrenje gospodarske jedinice. Ministrica nije rekla ništa što faktički nije točno, ali de iure, je on splitski i bit će splitski dok god se ne izda tabularna izjava o prepuštanju vlasništva. Ja sam rekao jasno tri puta i sada ću, to potpisati neću - kazao je.

Na primjedbu da je Program gospodarenja park šumom odbijen jer se vodila kao privatna šuma, naveo je da su u suradnji s Ministarstvom.

- U tijeku je zajednički posao oko formiranja nove gospodarske jedinice i tek tada će se urediti pravila. Vrlo brzo će ministrica kazati dodatnu izjavu radi vaših inzistiranja da se raščisti stvar do kraja. I mi to želimo - obrazlagao je.

Upitan je i hoće li povući zaključak o dodjeljivanju parkinga na Zvončacu na upravljanje firmi Split parking s obzirom na to da nije suglasnost dala Javna ustanova za upravljanje park šumom Marjan. 

- Neću - kazao je. 

Pitali su mediji zar to nisu granice park šume Marjan.

- Po zakonu i propisima parkinzima može upravljati za to ovlaštena tvrtka - preokrenuo je. 

Ali zaključak je bez suglasnosti Javne ustanove, pokušali su još novinari.

- Upravo onako kako sam rekao, zaključak je donesen i bit će takav kakvog sam ga donio - odgovorio je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu