Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Franić: Ne pristajem na ucjene, dovršit ću projekt Spaladium Centra i konačno stati na kraj ovoj HDZ-ovoj trakavici
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Ante Franić: Ne pristajem na ucjene, dovršit ću projekt Spaladium Centra i konačno stati na kraj ovoj HDZ-ovoj trakavici

Svi znamo da se s projektom započelo zbog pritiska HDZ-ovog premijera Ive Sanadera...

Spaladium Arena je korektno zamišljen projekt, ali megalomanskih proporcija koji je od faze ugovaranja, preko financiranja pa sve do realizacije katastrofalno vođen. Ovo je kao da smo gradili hotel, ali nismo sagradili restoran, bazen, recepciju i parking pa se onda pitamo kako to da nema gostiju - rekao nam je uvodno Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita. 

Potom je otkrio što bi on napravio s tim projektom...

- Imam plan i znam kako dovršiti započeto i postići financijsku isplativost Arene u sklopu šireg projekta Spaladium Centra i kroz sportska događanja, koncerte, sajmove i kongrese. Ne pristajem na ucjene našeg Grada! Banke ću dovesti do rješenja koje će biti povoljno za Split i konačno stati na kraj ovoj trakavici u koju su nas doveli HDZ-ovi nesposobni birokrati - rekao je Franić, te dodao: 

- Svi znamo da se s projektom započelo zbog pritiska HDZ-ovog premijera Ive Sanadera te da je Grad Split stavljen u nepovoljan položaj zbog aneksa ugovora koje je bez suglasnosti Gradskog vijeća potpisao tadašnji HDZ-ov gradonačelnik Ivan Kuret. Kad nam je sve to 'dala' tadašnja HDZ-ova vertikala, red je da sadašnja vertikala, prije svega hrvatska Vlada, financijski sudjeluje u rješavanju problema. Isto tako, potrebno je jasno utvrditi odgovornost predstavnika Grada Splita za financijski štetne ugovore i regresnom tužbom od njih potraživati štetu, kako bi napokon uveli odgovornost ljudi koji upravljaju novcem Splićana.

Vaša reakcija na temu