Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Franić: Neću dozvoliti da naša generacija bude zapamćena kao ona koja je dozvolila da Pazar odumre
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Ante Franić: Neću dozvoliti da naša generacija bude zapamćena kao ona koja je dozvolila da Pazar odumre

Pokazat ću da i Grad Split može biti jednako efikasan kao i privatni sektor kad je upravljanje kvalitetno

Javni interes, točnije splitski interes, je vodilja mog pristupa svim splitskim problemima, pa tako i pitanju što ćemo napraviti s Pazarom. Tragično je da takav prostor utkan u dušu Splita uopće moramo doživljavati kao problem, ali ja od problema ne bježim - rekao nam je Ante Franić, SDP-ov gradonačelnički kandidat.

Evo njegovog plana za taj dio Splita...

- Kao prvo, poštovat ću sve faze prostornog odnosno urbanističkog planiranja i pozorno slušati glas struke, ali i svih građana. Nakon provedenog postupka, znam da će realizacija donesene odluke biti brza i efikasna. U Dubrovniku sam za 29 dana organizirao izvedbu unutarnje rekonstrukciju hotela i primio goste, i takvog se ritma mislim držati kao gradonačelnik Splita. Pokazat ću da i Grad Split može biti jednako efikasan kao i privatni sektor kad je upravljanje kvalitetno. Kao kandidat na ovim izborima, ali i kao građanin ovoga grada, imam svoje mišljenje o tome što bi trebalo biti na Pazaru, ali i emocije koje me, kao svakog od nas, vežu uz taj prostor. Kao prvo, mislim da treba omogućiti građanima da, prolazeći kroz Hrvojevu ulicu, dobro vide istočnu fasadu Dioklecijanove palače. Prodavači će imati na raspolaganju druge atraktivne lokacije, ali ne smiju imati prednost pred Dioklecijanovom palačom. Više se neće događati da turisti u Splitu pitaju 'gdje je Dioklecijanova palača?', a stoje pred njom. Osim toga, u razgovorima o budućnosti Pazara moramo voditi računa da se tu radi o dijelu stare gradske jezgre pod zaštitom UNESCO-a, i ta naš odnos prema tom prostoru pokazuje kakvo je naše samopoštovanje kao građana našeg Splita. Mene ljuti da uopće moram isticati da banci na Pazaru moraju biti moderni i funkcionalni, a istovremeno da moraju održavati mediteranski duh našega grada. Pozicija u staroj gradskoj jezgri ne isključuje prostornu reorganizaciju, natkrivanje i funkcionalnost općenito. Na Pazaru se kupuje i prodaje od polovice 19. stoljeća i zato neću dozvoliti da naša generacija bude zapamćena kao ona koja je dozvolila da Pazar odumre, već kao ona koja je Pazar oživjela. Vrijeme je da Pazar, kao i cijeli Split, krene, raste i cvita.

Vaša reakcija na temu