Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Marinović otkriva kako je šogor Lovre Kuščevića došao do atraktivnog terena: 'Mora mi je netko čuvat masline, ovce su ih pobrstile'

Ante Marinović otkriva kako je šogor Lovre Kuščevića došao do atraktivnog terena: 'Mora mi je netko čuvat masline, ovce su ih pobrstile'

'USKOK je iskonstruirao priču. Moraš imati dokaze da bi nekoga okrivio', kaže splitski poduzetnik

Splitski poduzetnik Ante Marinović, koji se svojedobno našao na udaru nogometnih menadžera Siniše Šoše i Velibora Momčilovića, tvrdi da nema veze s inkriminacijama USKOK-a da je dao mito Lovri Kuščeviću kako bi progurao izmjene prostornog plana na Braču te mu omogućio gradnju u uvali Grška na Braču. 

Marinović kaže da je 105.000 kvadrata na Braču kupio još 2006. Podigao je dva OPG, a to bi, tvrdi, mogao i bez izmjena prostornog plana. 

Mediji su popodne izvijestili kako je DORH ponovno zatražio skidanje saborskog imuniteta bivšem Plenkovićevom ministru i načelniku Općine Nerežišća, i to zbog proširenja istrage. 

USKOK širi istragu na Kuščevićevu suprugu i prenamjenu poljoprivrednog u građevinsko zemljište te malverzacije s otkupom poslovnih prostora propale tvrtke Kuščević d.o.o. Bivši ministar sumnjiči se da je tim zlouporabama nezakonito uprihodio 4,5 milijuna kuna, a oštećen je i državni proračun za gotovo 300 tisuća kuna. 

Proširenje istrage bavi se i navodnim mitom kojeg bi Marinović dao u vidu 500 kvadrata terena s ruševnim objektom koji je međuvremenu obnovljen u uvali Grška Kuščevićevom šogoru Ivici Žuviću. Sumnja se da je stvarni vlasnik upravo Kuščević i da je parcelu dobio kako bi u Općini progurao izmjene prostornog plana te tako pogodovao Marinoviću i njegovoj tvrtki Export-grof. 

Prema dostupnim podacima o USKOK-ovom zahtjevu, Marinovićeva tvrtka je 2010. predložila da se zemljište uvrti u Prostorni plan kao zemljište na kojem se mogu graditi objekti za obavljanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Prijedlog nije prošao te godine, ali jest pet godina kasnije. Kuščevićev šogor postao je vlasnik parcele od 500 kvadrata za nešto više od pet tisuća eura, no USKOK sumnja da je novac zaista isplaćen. 

Marinović nam je potvrdio da su on i sin, odgovorna osoba u Export-grofu, bili na razgovoru u USKOK-u. 

'Zemlju sam kupio 2006. godine za 1,25 milijuna eura. Trinaest godina sam onda čekao da mi netko pogoduje?! To su gluposti i konstrukcije koje jednostavno ne drže vodu. Svatko tko ima OPG mora poštovati zakon. To su njihove izmišljotine, sada će mi netko pogodovati kada sam ostario?', kaže Marinović. 

Tvrdi da nisu tražili izmjenu plana i prenamjenu zemljišta i da bi OPG mogli napraviti i bez toga. 

Pitali smo ga kako je uopće došlo do toga da Kuščevićevom šogoru proda tih 500 kvadrata na atraktivnoj lokaciji. 

'Stvar je jednostavna. Ovce su mi pobrstile masline. Ja sam u Splitu, on je na Braču. Dogovorili smo se da će mi on paziti masline od ovaca, a ja sam da tih 500 kvadrata. Šta je meni to na 105 tisuća. Ništa. Platio mi je 10 eura po kvadratu. Nisam ja znao ni čiji je on šogor, ni sve te relacije. USKOK je iskonstruirao priču. Ne možeš bez dokaza nekoga okriviti', kaže Marinović.

Vaša reakcija na temu