Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ante Mihanović hvalio se kako je sve postigao svojim trudom i zalaganjem, evo kako mu je to pošlo za rukom

Ante Mihanović hvalio se kako je sve postigao svojim trudom i zalaganjem, evo kako mu je to pošlo za rukom

Kolegama iz HDZ-a udijelio je savjet da budu izvrsni

U petak je HDZ održao skup za europarlamentarne izbore na Gripama, a još su čak i pojedini članovi vladajuće stranke pod (neugodnim) dojmom govora Ante Mihanovića, ravnatelja Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije i tajnika regionalnog ogranka stranke. Mihanović je u zanosu hvaljenja Vlade 'dragog' Andreja Plenkovića uši okupljenih proparao riječima kako je na tržištu, te da je sve postigao svojim trudom i zalaganjem. 

Posvjedočio je da on kao netko tko je u 'gospodarstvu i na tržištu', zna koliko su pomogle mjere Vlade u doba koronavirusa.

Mihanovićev uspon 'vlastitim trudom' je počeo 2007. godine, kada je, na inicijativu Ante Sanadera, moćnog lokalnog stranačkog čovjeka, izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Njegov potencijal je odmah uočio tadašnji predsjednik HDZ-a Ivo Sanader i lansirao ga u nacionalni izborni stožer za parlamentarne izbore.

Nedugo nakon toga je, vlastitim trudom i zalaganjem - ne zaboravimo -  zaposlen u Uredu državne uprave. Šefica mu je bila Nansi Ivanišević

U govoru na Gripama je spominjao i branitelje i spremnost da brane domovinu, ali mladi Mihanović se, primjerice, kada je imao priliku, nije odlučio za služenje vojske, nego za civilni vojni rok. I to u Banovini, kada je na vlasti bio HDZ, 2007. godine. 

I u Uredu državne uprave je vjerojatno opet prepoznat njegov trud i zalaganje, pa je postavljen za zamjenika Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije. Nekoliko godina se zadržao na tom mjestu, da bi od 2014. došao na mjesto ravnatelja Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije. Koje su, naravno, u vlasništvu Županije i praktički bez konkurencije, pa i ne čudi dobro poslovanje. Dakako, u međuvremenu je obnašao niz funkcija, od predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Split, do čelnika Skupštine Jadroplova.

Prema podatcima u imovinskoj kartici, Mihanović se ima s čim pohvaliti, mjesečna primanja su mu 3584 eura neto (5338 bruto), izdvojimo da je sa suprugom vlasnik stana od 70-ak kvadrata u Podstrani, drugi je u Splitu od 130 metara četvornih s parkingom, uz napomenu da je suinvestitor u izgradnji. Sa suprugom u Podstrani je suvlasnik stambenih kvadrata, za splitski stan stoji 'osobno vlasništvo'. Kupljene nekretnine su, navodi se,  iz osobnih primitaka i kreditom.

Mihanović je nedavno napunio 40 godina, stoga je, okrećući se iza sebe i uspjeha kojega je postigao 'svojim radom, marljivošću i zalaganjem', udijelio stranačkim kolegama i savjet da budu izvrsni.

'Izvrsnost nije lagana. Kada želite biti izvrsni, tada vas ljudi propituju, a katkada i omalovažavaju', poručio je.

Uz sav uspjeh i borbu na tržištu, stigao je i doktorirati, na fakultetu u Osijeku, gdje su titule branili i brojni mu stranačke kolege iz županije.

Na listi HDZ-a za europske izbore je, inače, na desetom mjestu. Njegovo ime se spominje kao nasljednika Ante Sanadera na funkciji predsjednika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu