Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ANTE SANADER POKAZAO NAM JE SVOJE PARCELE NA KOZJAKU 'I sad mi recite gdje je tunel, gdje je autocesta'

ANTE SANADER POKAZAO NAM JE SVOJE PARCELE NA KOZJAKU 'I sad mi recite gdje je tunel, gdje je autocesta'

Politički tajnik HDZ-a tvrdi da nije špekulant i da svoje parcele neće prodavati

Nakon napisa o zemljištu kraj autoceste i u blizini izlaza iz tunela Kozjak, političkom tajniku HDZ- a i predsjedniku splitsko - dalmatinske organizacije ove stranke Anti Sanaderu je prekipjelo. Dok smo mi tražili čestice i ugovor, tražili na karti udaljenost i provjeravali vrijednost, odlučio je, kaže, završiti ovu temu zauvijek.


Krenuli smo u obilazak dvije čestice. Svaka mjeri 1.200 kvadrata.

Penjali smo se od kaštelanskog groblja prema Kozjaku makadamom, letjela su kamenja ispod kotača, prelazile bjelouške putem, ali Sanader je bio odlučan pokazati gdje mu je zemlja i da se uvjerimo na licu mjesta kolika je udaljenost od planirane trase ceste.

Prvo smo obišli mjesto gdje su se vršila ispitivanja za tunel.

- Ono dolje je jedna moja zemlja, tu gdje su masline, a još ispod dokle vam pogled seže je druga - pokazao nam je.

Na prvoj, koja je bliže izlazu iz tunela ima četiri reda maslina, oko 24 komada, uredno održavanih. Udaljena je oko 200 metara zračne linije.

- Je li to blizu tunela i prolazi li preko moje zemlje? Procijenite sami - (retorički) pita.

Spuštali smo se 'kozjim putevima' do te zemlje, pogled puca na Kaštela, poviše Kozjak, između, planirana trasa. Ugovor je kaže, potpisao, 2008. godine, ali se uknjižio 2010. Toliko je trebalo sudu. Platio je svaku česticu po 5 tisuća eura.

- Ne bih o tome razmišljao da mi susjed koji je živio u Zagrebu nije ponudio - govori.

Napominje i da ne trebamo više napisati da mu ne pada na pamet prodavati jer da je  rekao 'ne bih je ni u ludilu proda' i drži se toga, za njega je to gotovo. Do druge čestice se vozimo okolo, predugačak je put, a ni potpisnica ovih redaka nije u formi za penjanje. Tamo, oko kilometar daleko, raste brnistra.

- Očistio sam je kad sam je kupio, poslije sam je zbog obaveza zapustio, ali planiram tamo neku poljoprivrednu kulturu - govori.

Sin se, dodaje, brine o maslinama, a on više iz razonode dođe 'ispuvat se'.

- I sad mi recite gdje je tunel, gdje je autocesta?! - još jednom govori.

Zemlja je ovdje jeftina, 5 eura kvadrat, a ako će se kupovati više tisuća kvadrata, i manja je.

- Sada se manje prodaje, ljudi je obrađuju - govori.

Upitali smo ga je li stala prodaja zemlje jer će postati građevna. Nasmijao se i rekao da ne ide to tako kako mi mislimo.

- Kaštelanski Beverly Hills - još smo bocnuli.

Uzvratio je da nema potrebe da se Kaštela šire put gore, a ako ništa drugo da je problem infrastruktura. Nije bilo potrebe ni da se Split širi na Marjan, Zagreb na Sljeme promislili smo, ali nema veze. Bilo kako bilo, Sanader je završio priču sa zemljištem o kojoj smo detaljno izvještavali...


Vaša reakcija na temu