Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Vučak na slobodi nakon devet mjeseci pritvora, ne smije se približavati odvjetniku koji ga tereti za iznudu 15 tisuća eura

Ante Vučak na slobodi nakon devet mjeseci pritvora, ne smije se približavati odvjetniku koji ga tereti za iznudu 15 tisuća eura

Krenulo je i suđenje, sutkinja zabranila pola pitanja obrane

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Splitu pustilo je na slobodu Antu Vučka koji je devet mjeseci i tri dana bio pritvoren zbog kaznenog postupka koji se vodi zbog iznude splitskog odvjetnika, koji ga je svojedobno zastupao. Prema optužnici splitskog Državnog odvjetništva, Vučak je od studenog 2022. do kolovoza 2023. od odvjetnika u tri navrata iznudio 15 tisuća eura, a slučaj je prijavljen nakon što je tražio još 10 tisuća eura u rujnu 2023. u kafiću u Splitu.

Optužnica navodi da je Vučak odvalio odvjetniku dvije pljuske, zatražio novac te zaprijetio da će inače dobiti po nosu. Protiv Vučka se već duže vodi i kazneni postupak za teška kaznena djela u sastavu zločinačke organizacije Željka Rajića. U tom je postupku Vučak proveo maksimalno vrijeme u pritvoru te je pušten na slobodu nešto prije nego su zaredale situacije s oštećenim odvjetnikom.

Branitelji Boris Majić i Doris Košta istaknuli su kako Vučak boluje od kroničnih bolesti te da bi daljnji boravak u zatvoru doveo do pogoršanja stanja. Požalili su se i kako nema uvjeta za liječenje u okviru zatvorskog sustava.

Vijeće je imalo u vidu kazneni postupak koji se protiv Vučka vodi za zločinačku organizaciju, no odlučili su ga ipak pustiti na slobodu uz mjere opreze prema kojima se ne smije približavati oštećenom odvjetniku na manje od 100 metara. Mora se redovno javljati policiji jednom tjedno, a odvjetnika ne smije kontaktirati.

Svega koji dan ranije počelo je i suđenje za iznudu odvjetnika. Vučak se ne smatra krivim.

Saslušan je oštećeni odvjetnik. Obrani je sutkinja zabranila veći broj pitanja koja su se uglavnom odnosila na porijeklo novca. Odvjetnici su istaknuli kako su optuženi i oštećeni evidentirani tijekom policijske racije u jednom klubu na proslavi odvjetnikovog rođendana.

Prigovorili su njegovom iskazu. Smatraju da je prešutio istinu jer je nesporna činjenica da su on i optuženik bili u izuzetno bliskim odnosima i van poslovnih obveza. Oštećeni odvjetnik na suđenju je naveo kako se protivi prijedlogu obrane za puštanjem Vučka na slobodu, i to zbog straha.

Suđenje se nastavlja koncem kolovoza.

Vaša reakcija na temu