Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ante Vučak optužen za iznudu splitskog odvjetnika, u deset mjeseci mu je uzeo 15 tisuća eura i tražio još 10 tisuća

Ante Vučak optužen za iznudu splitskog odvjetnika, u deset mjeseci mu je uzeo 15 tisuća eura i tražio još 10 tisuća

Zbog ovog slučaja je vraćen u pritvor

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je novu optužnicu protiv Ante Vučka kojem sude za više teških kaznenih djela u sklopu zločinačke organizacije Željka Rajića. Vučka terete za tri kaznena djela iznude i jedan pokušaj iznude. Na meti mu se našao poznati splitski odvjetnik koji je također bio uključen u postupak protiv Rajićeve zločinačke. 

Prema optužnici, Vučak mu je u deset mjeseci izvukao čak 15 tisuća eura, a stvar je konačno pukla kada je zatražio još 10 tisuća. Scena se odigrala u jednom splitskom kafiću u rujnu prošle godine. Vučak je pozvao odvjetnika da dođe za stol s njegovim prijateljem. Odvalio mu je dvije pljuske i zatražio novac. Zaprijetio je da će inače dobiti po nosu. Slučaj je nakon toga preuzela policija i Vučak je ponovno završio u pritvoru. 

Sve je počelo u studenom 2022. kada je odvjetnik primio Vučkovu poruku da je izdao njegovog poznanika i da je ovaj ljut. Poručio mu je da će ga smiriti da ga ne prebije za 4.000 eura. Odvjetnik mu je predao novac. 

U travnju 2023. je ispao problem s djevojkom drugog poznanika. Vučak je poručio odvjetniku da je napravio glupost i da bi ga najradije odležao, navodi optužnica. Da ne dođe do ozbiljnijih problema, odvjetnik mu je platio 7.500 eura. 

U kolovozu 2023. Vučak je optužio odvjetnika da mu je stvorio neugodnu situaciju s djevojkom. Tražio je i dobio 3.500 eura koje mu je odvjetnik predao u Cisti Velikoj i svom uredu. 

U obrani je samo kratko kazao da nije kriv i da nije počinio kaznena djela za koja ga terete. Optužnica još nije stupila na pravnu snagu jer je obrana tražila izdvajanje nekih dokaza iz spisa pa se o tome treba pravomoćno odlučiti. 

Danas se trebalo nastaviti sa suđenjem Rajićevoj skupini, no Vučak je bolestan i nije u stanju pohoditi raspravu najmanje mjesec dana pa je došlo do još jedne odgode.

Vaša reakcija na temu